FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Žižkov - FCSL 1:4
Menu Další Zavřít Zavřít
30.10.2011

12. kolo: FK Viktoria Žižkov vs. FC Slovan Liberec 1:4 (0:2)

Lukáš Váňa
Fotbalisté Slovanu vezou další body z Prahy. Po remíze na Bohemce a výhře na Letné získali další tři body na Žižkově. Náš tým skvěle udeřil v závěru první půle, kdy vstřelil dva góly. Domácím patřil začátek druhé půle, utkání se ale dohrávalo v režii Slovanu. Dva góly vstřelil Breznaník.
12.kolo, neděle 30.10.2011, 10:15
FK Viktoria Žižkov FK Viktoria Žižkov
1:4
(0:2)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Viktoria Žižkov: T. Vaclík - M. Slodowy (70. M. Sivrić), L. Bodeček, T. Procházka, J. Starý - P. Kadeřábek, D. Kalivoda, R. Kalod, P. Mach (46. Z. Folprecht), J. Bořil - J. Böhm (80. I. Nestorovski).
FC Slovan Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, M. Karisik, J. Fleišman - L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník - J. Šural (90. M. Bosančić), J. Štajner (87. E. Rilke), M. Rabušic (89. V. Hadaščok).
Branky: 53. Böhm – 44 a 85. Breznaník, 45. Rabušic, 70. Štajner z pen. ŽK: Starý, Folprecht – Breznaník. Rozhodčí: Příhoda – Jiřík, Pospíšil.
Diváci: 2367

Reportáž

Fotbalisty uvítal na stadionu Viktorky parádní trávník, na který na Žižkově nebyli dlouho zvyklí. V létě místní klub vybudoval nový vyhřívaný trávník, a na jeho kvalitě to je poznat. Vyzkoušet si ho mohl i uzdravený Jiří Štajner, který k utkání vyběhl v základní sestavě.

Úvod zápasu patřil domácím hráčům. Hned v první minutě se za naší obranu dostal Bořil, míč se mu ale neštěstí zamotal pod nohy a naše obrana ho zakončit nenechala. Ve 2. minutě zaútočil Žižkov po levé straně, přihrávka do středu hřiště našla před vápnem Kalivodu, jehož rána skončila vedle branky.

První nebezpečnou chvíli ve vápně domácích přinesla 14. minuta. Rabušic utekl po pravé straně a zavedl balon až do vápna. Jeho přihrávku ale domácí obrana odvrátila, k míči se však dostal Šural a centrem hledal Breznaníka. Od něj se míč ale odrazil do náručí Vaclíka.

V 16. minutě zazářil Nezmar, který ve vlastním vápně skluzem čistě zastavil souoeře, a ještě stihl rozehrát. Naše akce pak skončila rohovým kopem, který hlavou zakončil vedle branky Nezmar.

Ve 21. minutě zkoušel svou střeleckou formu Breznaník, mířil ale těsně vedle branky. O minutu později zasahoval domácí brankář Vaclík akrobaticky proti rozeběhnutému Šuralovi. Vaclík už byl mimo vápno a rybičkou míč odhlavičkoval.

Ve 24. minutě měl gólovou šanci Šural. Janů skvěle načasoval přihrávku a Šural byl tváří v tvář brankáři. Vaclík svůj tým podržel. O minutu později centroval z levé strany Štajner, Breznaník na malém vápně jeho centr netrefil.

Ve 32. minutě šel po pravé straně do brejku Štajner, na jeho milimetrovou přihrávku nabíhal Rabušic, ve skluzu ale podrážkou míč jen lízl.

Ve 41. minutě napřáhl ke střele z nějakých 30 metrů Böhm, Bičík se pověsil do vzduchu a jehi pokus vytěsnil na roh. Ten naši hráči ubránili a založili brejk, na jehož konci přihrával Štajner na Šurala. Těsně před ním ale míč sebral Vaclík.

Ve 44. minutě se náš tým dočkal vedení. Šural vyškolil na levé straně Starého a naservíroval gól pro Breznaníka - 0:1.

Ve 45. minutě zasahoval na dlouhý aut nadvakrát Bičík. Balon mu vypadl a naštěstí ho dokázal zkrotit. Dlouhým vyhozením pak Bičík našel Fleišmana, který dlouhým pasem vysunul Rabušice. Náš útočník utekl celé obraně a brankáři nedal šanci, když jej obstřelil na bližší tyč - 0:2.

I na začátku druhé půle zahrozili jako první domácí. Ve 47. minutě centroval z levé strany Starý, Bičík na balon nedosáhl, stejně na tom byl ale i Böhm. K zakončení se dostal až Kadeřábek, který ale ve skluzu střílel z úhlu mimo tyče. Viktorka nás prvních pět minut mačkala před vápnem. Osvobození přinesla až 50. minuta. Slovan začal zase hrát a dostal se do šance. Breznaník ale ve vápně obránce nepřetlačil.

V 53. minutě přišel po naší nezakončené kombinační akci rychlý brejk, který zakončil Böhm. Střelou ze 14 metrů nedal Bičíkovi šanci - 1:2. V 58. minutě mohlo být ještě hůř. Domácímu hráči nesedla střela, balon se víceméně náhodně dostal po několika odrazech na levou stranu, kde byl osamocený Bořil. Jeho centr před branku ale adresáta nenašel. O chvíli později měl podobnou šanci i náš tým, obrana ale před Rabušicem ukopla na roh.

V 60. minutě hlavičkoval po přímém kopu Nezmar, brankář Vaclík byl ale na místě.

V 70.minutě vrátil Slovanu dvoubrankové vedení Štajner, který proměnil pokutový kop. O něj se postaral domácí Slodowy, když ve váně zezadu sestřelil Breznaník. Štajner kopal po levé ruce brankáře, který na míč nedosáhl - 1:3.

O vítězi utkání definitivně rozhodla 83. minuta, kdy Slovanu vyšel brejk. Breznaník na levíé straně počkal na své spoluhráče, poslal míč na Šurala a naběhl si na jeho centr. Hlavou pak přidal další gól - 1:4.

V závěru měla Viktorka několik šancí na snížení, ani Nestorovski, který byl sám před brankářem, ale gól nedal. A protože se neujaly ani příležitosti Slovanu skončilo utkání výsledkem 1:4.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN CEWE
Mediální partneři
eFotbal rtm plus