FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Hradec Králové - FCSL 0:3
Menu Další Zavřít Zavřít
14.08.2011

3. kolo: FC Hradec Králové vs. FC Slovan Liberec 0:3 (0:0)

Lukáš Váňa
Náš tým získal v Hradci Králové všechny tři body. Naprosto zaslouženě pro ně dokráčel skvělým výkonem ve druhé půli, kdy třemi góly srazil Votroky na kolena. Skóre otevřel nádhernou střelou Vácha, domácí dorazil dvěma loby Breznaník.
3.kolo, neděle 14.8.2011, 17:00
FC Hradec Králové FC Hradec Králové
0:3
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Hradec Králové: J. Lindr - R. Hochmeister, J. Chleboun, M. Pávek - R. Fischer, F. Klapka, J. Janoušek (75. M. Jandík), J. Poděbradský - V. Štěpán (55. T. Rezek), P. Dvořák, P. Černý (62. J. Zelený).
FC Slovan Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, J. Polák, J. Fleišman - J. Šural (60. J. Blažek), L. Vácha (87. M. Bosančić), T. Janů, M. Breznaník - J. Štajner, M. Rabušic (84. V. Hadaščok).
Branky: 67. Vácha, 83. a 85. Breznaník. ŽK: Dvořák – Vácha. Rozhodčí: Kovařík – Kordula, Kocián.
Diváci: 7220

Reportáž

Trenér Šilhavý udělal před utkáním v sestavě jedinou změnu. Ve středu zálohy nastoupil místo Bosančiće Tomáš Janů. Hned ve 2. minutě se ke střela dostal Lukáš Vácha, jeho parádní pokus lehce líznul břevno domácí branky. O minutu později byl ošetřován Štajner, který měl roztržené obočí. Od postranní čáry tak pouze sledoval individuální akci Breznaníka, který se srdnatě pustil mezi čtyři obránce. O míč ale ve vápně přišel.

V 8. minutě poprvé zahrozili domácí. Dvořák zkoušel své střelecké štěstí ze 20 metrů, Bičík ale skvěle zasáhl. V 10. minutě poslal Štajner hezkou přihrávku na rozeběhnutého Šurala, ten hledal na malém vápně Rabušice, obránce domácích byl ale pozorný.

Ve 21. minutě se hnal do nebezpečné příležitosti Štěpán, Fleišman šel ale včas do skluzu a míč poslal na roh. Ten rozehrál Klapka, míč proletěl vápnem, kde jej naštěstí promáchl Hochmeister.

Ve 27. minutě vedl Rabušic akci po pravé straně, na jeho přihrávku si naběhl Janů, jeho pokus ale obrana zblokovala. Naše akce ovšem pokračovala. Breznaník z levé strany přesně centroval a Rabušic mezi zkoprnělými obránci střílel vedle tyče.

Ve 30. minutě proletěl naším vápnem další nebezpečný centr z pravé strany. Jeden z domácích ho naštěstí hlavou pouze přizvedl.

Ve 33. minutě se zapotil brankář Lindr. Nejdříve chtěl obelstit Rabušice, ten se ale nedal a Lindr v nouzi odkopl jen k nohám Breznaníka. Ten si obhodil obránce a spěchal k couvajícímu brankáři. Přihrávka na Štajnera mu ale příliš nesedla. Lindr ale míč neudržel, jeho chybu jsme bohužel potrestat nedokázali.

Ve 42. minutě při nás stálo štěstí a Bičíkův obličej. Na centr naskakoval Fleišman, hradecká hráč si ho přidržel rukama a přehlavičkoval ho. K volnému míči se dostal Dvořák, který snad z metru prudce napálil Bičíka do obličeje. Náš brankář tak obětavě udržel čisté konto. První půle gól nepřinesla.

V 52. minutě dostal od Fleišmana hezkou přihrávku do vápna Breznaník, místo střely ale volil přihrávku pod sebe, kterou domácí zblokovali na roh. O minutu později utekl Breznaník po levé straně a pokusil se brankáře překvapit střelou z úhlu. Lindr ale vyrazil na roh. Na zařátku druhé půle zatlačili naši hráči domácí před jejich vápno, šance ale nepřicházela.

V 58. minutě chyboval Poděbradský, Rabušic rozeběhl naší akci po pravé straně, do vápna přihrál na Váchu, který ale střílel mimo. Náš tým měl i nadále více ze hry, chyběla nám ale finální fáze. Několik dobrých kombinací skončilo poslední přihrávkou ve vápně soupeře.

V 67. minutě se Slovan dočkal zaslouženého vedení. Kombinační akce Slovanu už zase vypadala, že bude bez finální fáze. Pak se ale udělal prostor před Váchou, který parádně vystřelil. Lindr se natahoval zbytečně - 0:1. Lukáš Vácha tak skvěle odpověděl "fanouškům" domácích, kteří na něj od začátku utkání vulgárně pokřikovali!

V 73. minutě mohl přida pojišťovací gól Blažek. Ten si naběhl na skvělou kolmici od Janů a dloubnutám přehazoval brankáře Lindra. Jeho rukavice však vystřelila do vzduchu a udržela domácím naději. V 74. minutě předvedl parádní kombinaci Štajner s Blažkem, brankou ale neskončila.

Slovan ve druhé půli jasně dominoval, několik dobrých šancí na gólovou pojistku naši hráči ale neproměnili. V 80. minutě nás za to mohl potrestat Fischer, naše obrana ale jeho střelu po rychlém brejku Hradce zblokovala.

V 83. minutě se Slovan dočkal uklidnění. Výraznou převahu zužitkoval po rychlé akci Breznaník, který utekl obráncům a lobem překonal Lindra - 0:2.

O dvě minuty později si to Breznaník zopakoval. Do sprintu ho poslal Štajner a Breznaník se po krátkém sprintu opět nemýlil - 0:3. Slovan utkání dohrával v pohodě.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design Procentrum
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl