FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Jablonec - FCSL 4:1
Menu Další Zavřít Zavřít
15.05.2017

Malé Podještědské derby patřilo Jablonci, juniorka prohrála 1:4

Dominik Jakubec
Jablonec - Derby juniorek Jablonce a Slovanu našemu týmu nevyšlo. I přes značnou aktivitu hned v první půli dvakrát inkasoval a po divokém startu druhého poločasu nakonec prohrál 1:4.
28.kolo, pondělí 15.5.2017, 15:00
FK Jablonec FK Jablonec
4:1
(2:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Jablonec: Klement – Skuhravý (K), Kysela, Novák, Munzar, Palatický (83. Fofanah), Haitl, Bulíř (90. DÍl), Štěpánek, Breda, Rys (46. Pleštil).
FC Slovan Liberec: Konečný – Heppner, Coufal, Chlumecký (K), Šulc (46. Kazda), Barac (46. Micovčák), Polák, Da Silva, Obročník (82. Blažek), Voltr, Potočný (76. Kristian).
Branky: 20. Bulíř, 27. Palatický, 52. Breda, 56. Bulíř – 56. Potočný. Rozhodčí: Klíma - Fišer, Petřík. ŽK: 73. Novák.

Reportáž

Slovan naskočil do juniorského Podještědského derby posílen o několik hráčů z A-týmu a v úvodu si počínal aktivně. Po čtvrthodině hry se Klement musel pořádně natáhnout, aby si poradil se střelou zpoza vápna. O chvíli později už dokonce kapituloval, branka naší juniorky však vzhledem k ofsajdu nebyla uznána.

A vzápětí udeřil Jablonec. Pro povedenou přihrávku do vápna si naběhl Tomáš Bulíř a překonal vybíhajícího brankáře Konečného. Slovan se snažil zareagovat, ovšem namísto toho přišel druhý gól domácího celku. Po rychlém brejku se míč dostal až k Michalu Palatickému a ten už měl před odkrytou brankou snadnou práci.

Po 27 minutách tedy náš tým prohrával už 0:2. Ve zbytku první půle se sice několikrát dostal do zajímavé příležitosti, ani jednou z nich však neohrozil brankáře Klementa. Stejný stav tedy svítil na ukazateli i o poločasové přestávce.

Hned po poločase se však znovu děly věci. V 52. minutě přilétl do vápna Slovanu přesný centr na hlavu Davida Bredy a ten přidal už třetí branku Jablonce. Náš tým se však nevzdával ani za tříbrankové ztráty a brzy přišla odměna. Jen o čtyři minuty později totiž zůstal na levé straně vápna nehlídán Roman Potočný a snížil.

Poslední slovo však měli opět domácí. Po zaváhání brankáře Konečného v rozehrávce si Jablonečtí ještě vyměnili míč a Tomáš Bulíř už stál v podstatě před prázdnou bránou. Během osmi minut tak rázem ke skóre přibyly hned tři zásahy.

Přestože utkání i nadále nabízelo celou řadu šancí, skóre už se v poslední půlhodině nezměnilo. Hra byla čím dál více kouskována střídáními a dalšími přerušeními a Slovan už tak nedostal příležitost nepříznivý stav ještě změnit. V malém Podještědském derby tak prohrál 1:4.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical Nisa Liberec
Mediální partneři
Náš region rtm plus