FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Bischofswerda - FCSL 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít
22.07.2017

Juniorka zápas s Bischofswerdou pro bouřku nedohrála

Dominik Jakubec
Liberec - V sobotu nastoupila juniorka k poslednímu přípravnému utkání. Jak se ale ukázalo, nebylo jí dopřáno odehrát celých 90 minut. Zápas byl předčasně ukončen pro prudkou bouřku v 62. minutě za stavu 1:0 pro Bischofswerdu.
příp., sobota 22.7.2017, 16:00
Bischofswerdaer FV 08 Bischofswerdaer FV 08
1:0
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec: Franc (46. Konečný) - Kosheliev, Blažek, Lehoczki, Heppner - Kazda, Prokš, Michalec - Gembický, Micovčák, Petr.
Od 46. minuty: Dvořák, Michal, Šustr.
Kvůli bouřce předčasně ukončeno v 62. minutě.

Reportáž

Slovan byl v úvodu Bischofswerdě vyrovnaným soupeřem a z pozorné obrany přecházel do rychlých protiútoků. Několikrát se dostal v brejku i do přečíslení, které se však nedařilo dotáhnout k zakončení.

V největší příležitosti první půle se zjevil Gembický, který svým zakončením dokonce překonal brankáře soupeře, nicméně balon zastavilo břevno. Ani jedna obrana už znovu nechybovala, po poločase tak byl stav vyrovnaný 0:0.

Jak se ukázalo, druhá půle byla o značný kus zkrácena. Během čtvrthodiny hry si hráči německého celku po povedeném centru sami srazili míč na břevno, branková konstrukce však i tentokrát ochránila Bischofswerdu před inkasováním.

Počasí však utkání nepřálo. Nad Městským stadionem se zatáhlo a propukl prudký déšť s bouřkou. Po konzultaci obou trenérů bylo dohodnuto, že bude zápas po odehrání rohového kopu Bischofswerdy z bezpečnostních důvodů přerušen.

Jak se ale ukázalo, i tato příležitost soupeři stačila. Právě z posledního rohového kopu se totiž německý tým prosadil. Následně bylo utkání přerušeno a vzhledem k nelepšícím se podmínkám nakonec také předčasně ukončeno. Slovan tak Bischofswerdě ve zkráceném utkání podlehl 0:1.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (FC Slovan Liberec): Utkání se nedohrálo, protože přišla prudká bouřka. Kolem 60. minuty za mnou přišel trenér Bischofswerdy a zeptal se mě, jestli utkání nepřerušíme. Domluvili jsme se, že ještě kopnou roh a ukončíme to. No a oni z toho rohu rovnou dali gól. I rozhodčí za námi přišel, že utkání přeruší, protože tam byly velké blesky a trochu jsme se o hráče báli. Původně bylo přerušení pětiminutové s tím, že se pak uvidí, co dál. Moc se to ale nelepšilo a proto jsme se dohodli na předčasném ukončení.

I tak to pro nás ovšem byl dobrý zápas proti dospělému fotbalu. Byli jsme docela nebezpeční a utkání bylo vyrovnané. Když to vezmu celkově, je škoda, že se nám nedařilo skórovat z přečíslení, neboť jsme měli příležitosti jít tři na dva nebo dva na jednoho. To bychom měli trestat. Do zápasu jsme šli s tím, že se pokusíme neinkasovat, neboť nás dosud poněkud trápilo příliš inkasovaných branek. To se nepovedlo, což mě mrzí. Zápas však nejde zcela objektivně hodnotit, protože z druhé půle se odehrálo sotva nějakých patnáct minut.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Crytur
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna