FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Dukla 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
14.10.2017

Slovan porazil Duklu 3:0, dvakrát se prosadil Milan Kerbr

Lukáš Michalík
Liberec - Domácí HET liga po skončení reprezentační pauzy pokračuje 10. kolem. Liberečtí fotbalisté hostili na stadionu U Nisy pražskou Duklu, která před zápasem ztrácela na náš tým z desátého místa v tabulce šest bodů. Slovan zvládl reparát za výsledkově nepovedený zápas na teplických Stínadlech a Duklu porazil jednoznačně 3:0
10.kolo, sobota 14.10.2017, 17:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:0
(1:0)
FK Dukla PrahaFK Dukla Praha
FC Slovan Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Kerbr - Kulhánek, Breite - Ševčík, Bosančič (79. Vácha), Hybš (83. Voltr) - Potočný, Graiciar (76. Pulkrab).
FK Dukla Praha: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Holík (56. Koreš), Tetour - Schranz (82. Brandner), Holenda, Preisler (61. Duranovič).
Branky: 25. a 76. Kerbr, 46. Graiciar. ŽK: 89. Potočný, 90. Vácha - 25. Preisler, 46. Holenda, 73. Ostojič, 80. Kušnír, 83. Tetour. Rozhodčí: Matějček - Myška, Černý. Hráči utkání: Milan Kerbr - Filip Rada.
Diváci: 3929

Reportáž

S prvním zakončením se v 7. minutě vytasil liberecký Breite, jeho střela ale mířila přesně do středu brány, kde stal připravený gólman Rada. Krátce na to pálil z přímého kopu vysoko nad branku Potočný.

Ve 14. minutě měl Slovan v krátkém časovém sledu hned několik šancí. Nejprve se v pokutovém území pokusil napálit odražený balón Potočný, bohužel pro Slovan ale promáchl. Poté se k zakončení propracoval Coufal, proti jeho pokusu se ale dobrým reflexem vyznamenal Rada.

Následně z velké dálky napřáhl ke své obávané dělovce Bosančič, tentokrát ale prostor tří tyčí netrefil. Ve 24. minutě byl v pokutovém území stažen k zemi Graiciar a rozhodčí Matějček bez sebemenších pochybností ukázal na značku pokutového kopu. K exekuci penalty se postavil Milan Kerbr, který Radu poslal k opačné tyči a otevřel tak skóre.

S chutí hrající Kerbr mohl po centru Coufala přidat druhou branku, střelou z voleje ale trefil pouze na brankové čáře stojícího protihráče. Za Duklu zahrozil dalekonosným pokusem útočník Schranz, gólman Kolář jeho střelu s obtížemi vyrazil na rohový kop. Po půl hodině hry zakončoval povedenou kombinaci domácích střelou v pádu znovu agilní Kerbr, tentokrát ale mířil mimo branku.

Do druhého poločasu vstoupil Slovan tím nejlepším možným způsobem. Po levém křídle utekl Kerbr, na jehož centr si naskočil Martin Graiciar a hlavou zvýšil náskok našeho týmu. Zanedlouho prověřil pozornost brankáře Rady střílející Potočný, tentokrát byl gólman Dukly na místě.

V 55. minutě střílel po přihrávce Hybše Bosančič, ani tentokrát ale srbský středopolař nebyl v zakončení dostatečně přesný. Na opačné straně se do přihrávky přes celou šíři vápna opřel hostující Holenda, tomu ale zakončení zmařil za pět minut dvanáct precizním skluzem kapitán Coufal.

Dukla se k zakončení dostávala především za hranicí velkého vápna. Další takovou střelu vyprodukoval Schranz, Kolář však znovu mohl zůstat klidný. Daleko nabezpečnějčí byla pro obranu Slovanu situace ze 70. minuty. Pražané se řítili do brejku dva na jednoho, Tetour ale přihrávku na Koreše nepochopitelně zvedl a střídající záložník poté míč vůbec netrefil tak, jak si představoval.

V 76 minutě se stadion U Nisy radoval potřetí. Na centr Potočného vyskočil nejvýše Milan Kerbr, který hlavou vstřelil svůj druhý gól v utkání. Pozornost Koláře na druhé straně vyzkoušel hostující Tetour, ten ale pálil pouze do středu branky. Stejný hráč v 85. minutě zkoušel štěstí z otočky, Kolář byl ale znovu připraven. Slovan zvládl důležitý souboj s Duklou přesvědčivě, náš tým zvítězil jednoznačně 3:0 a potvrdil tak velmi dobrou formu z domácích utkání.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Jindřich Trpišovský (Slovan Liberec): "První půle relativně vypadala tak, jak jsme si přáli. Kromě prvních sedmi osmi minut jsme byli hodně na míči. Chtěli jsme mít tlak, centry, tlačit se do koncovky, to se nám v prvním poločase dařilo. Měli jsme hru pod kontrolou a dali jsme branku. Ve druhém poločase jsme do toho 3:0 hráli velice dobře a v utkání dominovali. Paradoxně jsme kontrolu za stavu 3:0 trochu ztratili a soupeř měl spoustu brejkových situací a možností utkání zkorigovat. Jsem rád, že to bylo otevřené do posledních minut a byly šance na obou stranách. Celkově jsme rádi za výhru, protože jsme doma třikrát za sebou zaváhali. Náš výkon byl ve spoustě parametrů dobrý. Utkání vlastně rozhodly centrované míče. Kerbr hrál levého obránce a byl hodně nebezpečný dopředu. Měl spoustu náběhu, byl hodně aktivní. Hrál tak, jak bych si představoval. Po určitém stagnování, které měl v poslední době, byl dnes rozdílovým hráčem."

Jaroslav Hynek (Dukla Praha): "Gratuluji Liberci, protože ten měl dneska otevřenou bránu. Věděli jsme, co asi na nás bude chtít zahrát, má víceméně stejný projev, hodně variabilní v kombinaci, hraje aktivně. My jsme chtěli hrát z koncentrovanějšího bloku a na brejky. Nejprve se to dařilo, se začátkem zápasu můžeme být spokojeni, až do té přechodové fáze a finální přihrávky. Liberec pak začal mít víc ze hry a být nebezpečný. Z toho pramenila penalta, my jsme byli rozhození a Liberec vytěžil branku. Ve druhém poločase jsme chtěli víc tlačit, myslím, že přechodová fáze se nám dařila velice dobře, i když jsme brzo dostali druhý gól. Zápas jsme mohli mnohonásobně otočit. Bohužel se nám to nepodařilo. Měli jsme čtyři velké šance ve druhém poločase. To, co jsme nedali, se nám snad vrátí někdy jindy. Snad tutové šance příště proměníme."

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex A net
Mediální partneři
Rengl Beat radio