FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Bohemians 1905 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít
19.05.2018

Slovan prolomil špatnou sérii, v posledním domácím ligovém zápase zvítězil 1:0 nad Bohemians

Šimon Knopp
Liberec - V předposledním kole HET ligy sehrál Slovan utkání s pražskou Bohemkou, které v tabulce patřilo sedmé místo. Od našeho týmu ji tedy dělilo pouhých 6 bodů. Hosté na tom byli podobně jako Liberec, nepodařilo se jim zvítězit v ani jednom z posledních pěti zápasů. Liberci se dnes podařilo udržet čisté konto a díky další brance Matěje Pulkraba z druhého poločasu nakonec zvítězil hubeným výsledkem 1:0.
29.kolo, sobota 19.5.2018, 16:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:0
(0:0)
Bohemians Praha 1905Bohemians Praha 1905
FC Slovan Liberec:

Nguyen - Coufal (C), Vuklišević, Kačaraba, Mikula - Wiesner (68. Potočný), Bosančić, Havelka, Pilař - Oscar (55. Ševčík) - Pulkrab (86. Bartl)

Náhradníci: Hladký, Breite, Malinský, Potočný, Ševčík, Bartl, Kerbr

Bohemians Praha 1905:

Fryšták - Dostál, Bederka, Hůlka, Švec (46. Bartek) - Jindřišek (79. Šmíd) (C), Hašek - Reiter, Mašek, Vaníček - Tetteh (71. Nečas)

Náhradníci: Bárta, Bartek, Lucas, Nečas, Šmíd, Luts, Kabajev

Branky: 62. Pulkrab

Žluté karty: 41. Pulkrab, 49. Havelka, 56. Ševčík - 43. Jindřišek

Rozhodčí: Dubravský - Dobrovolný, Dresler


Diváci: 3813

Reportáž

Před začátkem zápasu gratulovali zástupci Slovanu nejprve Josefu Jindřiškovi ke 300 ligových startů, následně Miloši Bosančićovi ke 100. ligovému zápasu v dresu Liberce. S míčem na kopačkách začínali Liberečtí, ale hned první nákop Havelky, který hledal Coufala, byl nepřesný. Hosté se poprvé k útoku dostali v 6. minutě, Jindřišek předběhl Mikulu a centroval po zemi, Kačaraba v pádu míč odvrátil na rohový kop. Ke střele se pak dostal Bederka, ale mířil nad branku.

V 10. minutě se uvolnil Tetteh, dobře centroval na nabíhajícího Reitera, tomu chyběl kousek, aby zakončoval do prázdné branky. Z druhého rohového kopu hostí střílel Hůlka, ale Liberečtí dobře ránu zablokovali. Ve 20. minutě Slovan sehrál po rohovém kopu nacvičený signál. Skákavý míč hledal na hranici vápna Oscara, ten zkoušel zakončovat z první, ovšem přestřelil. Ve 25. minutě zahrozil Wiesner, bohužel jeho slibný pokus dokázal zblokovat jeden z bránících hráčů na roh.

Jedovatou střelu vyslal z úctyhodné vzdálenosti Bosančić, Fryšták jeho pokus pouze vyboxoval k Oscarovi, jenž branku přestřelil. Liberci se v prvním poločase nedařilo příliš efektivně útočit, přestože domácí měli míč na kopačkách, tak Klokani svědomitě bránili a nedopouštěli se větších chyb. První poločas nenabídl už žádnou větší šanci, takže hráči odcházeli do kabin za nerozhodného stavu.

První nebezpečnější útok měla ve druhé půli Bohemka, Hašek si ťukl míč a ještě ve vápně hledal lépe postaveného spoluhráče, tomu se ale střela příliš nepovedla. V 62. minutě poslal krásný centr za obranu Bosančić na úplně volného Mikulu, ten se ještě rozhodl vrátit pod sebe, kde byl připravený Matěj Pulkrab, který rozvlnil síť. O chvíli později znovu z brejku zahrozil Slovan, celou akci vedli Pulkrab, Bosančić a Pilař. Ti si postupně mezi sebou vyměnili míč, poslední jmenovaný dával přihrávku ve vápně na Ševčíka, tomu míč odskočil, ale nakonec se ke střele prodral Coufal, jehož pokus hráči Bohemians zblokovali.

V 71. minutě musel dlouhý centr vyboxovat pryč Nguyen, avšak míč se odrazil k Bederkovi, ten se dostal k zakončení, tvrdá rána mířila mimo. O 8 minut později měli hosté výhodu v podobě standardní situace, Jindřišek zkoušel přímo ohrozit Nguyenovu branku, ale trefil jen skákajícího Coufala ve zdi. Ke konci zápasu se Slovan pokoušel hrozit aspoň z brejkových situací, Bohemka se naopak snažila tlačit a ještě zdramatizovat zápas.

Velkou šanci měl v 90. minutě Bartl, dostal se k míči tak, že běžel úplně sám na branku. Fryšták rychle vyběhl a zmenšil mu střelecký úhel, proto se Bartl rozhodl brankáře obejít, tím se ovšem vystavil do velikého úhlu a už nedokázal zakončit do prázdné branky. Bohemka měla na konci ještě jednu příležitost ze standardní situace, centr se ale nepovedl a skončil v náručích Nguyena. Slovan tedy v posledním ligovém domácím zápase zvítězil 1:0 nad Bohemians Praha 1905.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Martin Hašek (Bohemians Praha 1905)

"My jsme sehráli další utkání, které nám pasuje do té série těch bez vítězství. Objevuje se naše neschopnost vstřelit góly, přestože jsme schopní soupeře přehrát a vytvořit si dostatečné množství nebezpečných situací. Dáváme nula až jeden gól a s tím se těžko vítězí. Zkušenější mužstvo, které bude v koncovce hladovější, schopnější a chytřejší, toto utkání vyhraje. My jsme ještě mladí, nezkušení a nejsme schopni efektivně zakončovat. Hledáme přihrávky někde, kde bychom už měli střílet a podobně."

David Holoubek (FC Slovan Liberec)

"Ten zápas byl zvláštní, vlastně "o nic nešlo", souboj o střed tabulky, motivace byla složitá. Nicméně my jsme to brali tak, že chceme v posledním domácím ligovém zápase zvítězit, udržet nulu, rozloučit se s fanoušky a to se povedlo. Jsme za to rádi, i za fanoušky, že přišli a podporovali nás."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Speditrans
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact