FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Jablonec - FCSL 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít
16.10.2017

Juniorka zvládla derby, v Jablonci zvítězila 1:0

Redakce
Jablonec - V pondělí čekalo naši juniorku malé Podještědské derby. Proti Jablonci posílenému o několik jmen z A-týmu se předvedla a díky Balážově trefě v samotném závěru nakonec zvítězila nejtěsnějším možným způsobem 1:0.
11.kolo, pondělí 16.10.2017, 14:00
FK Jablonec FK Jablonec
0:1
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Jablonec: Valeš – Holeš, Petržilka, Kouřil, Krištof (84. Hlůže), Pleštil (72. Vitkovič), Schön, Haitl, Kozák (81. Zezulka), Kubista (C), Diviš
FC Slovan Liberec: Sova – Heppner (C), Ulbrich, Karafiát, Baláž, Písačka, Petr (80. Žižka, 90. Vébr), Kazda (64. Kristian), Prokš, Dvořák, Michalec (85. Lehoczki)
Branky: 78. Baláž. Rozhodčí: Pechanec - Fišer, Poživil. ŽK: 82. Zezulka, 90.+3. Kouřil.

Reportáž

Hned v úvodu zahrozili domácí po rohovém kopu, ten ale nakonec žádné ohrožení liberecké branky neznamenal. Hra se rychle přesouvala z jedné strany na druhou, dlouho se ale obešla bez zakončení. Až po necelé čtvrthodině to ze standardní situace zkusil Karafiát, ale jeho pokus pouze doplachtil do rukavic brankáře Valeše.

Střeleckých pokusů bylo i nadále poskrovnu, většina útoků na obou stranách totiž narážela na nepřesnost v předfinální fázi. Když už se Jablonec ve 35. minutě dral do zajímavé příležitostí, překazil ji ofsajd domácího útočníka. Ani v závěru poločasu se i přes Ulbrichovu střelu na bezbrankovém skóre už nic nezměnilo. Po 45 minutách tedy platilo skóre 0:0.

Do druhého poločasu vstoupila juniorka Jablonce aktivně, nicméně Divišova rána Sovu nezaskočila Slovan postupně srovnal krok a hra se opět rychle přelévala z jedné strany na druhou. Postupem času dokonce naši mladíci převzali iniciativu a byli častěji u míče, ani to se jim však nedařilo přetavit v gól.

S blížícím se závěrem bylo jasné, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu, která by se mohla ukázat jako osudová. Čtvrt hodiny před koncem sice Slovan rozehrával přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, následnou příležitost si však naši hráči sami překazili ofsajdem.

Když už se pomalu začínalo zdát, že se oba celky rozejdou smírně, přeci jen se skóre změnilo. Po rohovém kopu se míč dostal k Pavlu Balážovi a ten přesným zakončením rozvlnil síť za Valešem. Juniorka s v závěrečné desetiminutovce soustředila především na zodpovědnou hru a nepouštěla Jablonec do tlaku, který by mohl využít k vyrovnání. balážova branka se tak nakonec jako rozhodující. Slovan díky ní ovládl malé Podještědské derby nejtěsnějším možným způsobem 1:0.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FotbalPark Liberec Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio