FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Bohemians 1905 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít
04.12.2017

Juniorka zakončila podzim vítězně, Bohemians přehrála 2:0

Redakce
Frýdlant - Také naše juniorka se s podzimem rozloučila vítězně. Na umělém trávníku ve Frýdlantě porazila Bohemians 2:0 a zajistila si, že přezimuje na osmém místě se ztrátou pěti bodů na elitní šestici.
17.kolo, pondělí 4.12.2017, 13:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
2:0
(1:0)
Bohemians Praha 1905Bohemians Praha 1905
FC Slovan Liberec: Vozár – Blažej, Micovčák, Baláž, Heppner, Kazda (84. Drahoš), Maqastena (75. Lábek), Michalec, Kristian (88. Kratochvíl), Gembický (81. Šustek), Prokš.
Bohemians Praha 1905: Fiala – Brak, Václavík, Melíšek (78. Hlinák), Vrána (56. Přibyl), Buneš (78. Ceccarelli), Dias, Horizrál, Káš, Vacík, Věchtík.
Branky: 40. Kazda, 71. Micovčák (pen.). Rozhodčí: Nenadál - Poživil, Novák. ŽK: 28. Vrána.

Reportáž

Utkání se odehrálo v takřka zimních a tedy velmi nelehkých podmínkách. V úvodu jako by více vyhovovaly hostům, když se po osmi minutách jeden z hráčů v zelenobílém uvolnil na vápně a vypálil, ovšem Vozrál jeho pokus vyrazil na roh. Ten už žádné vážné ohrožení branky nepřinesl, stejně jako obdobná situace na druhé straně.

Tým trenéra Holeňáka postupem času začal přebírat otěže a počínal si mnohem nebezpečněji, překonat ofenzivní blok Klokanů se však Slovanu nedařilo. A když už, stál v cestě skórování připravený Fiala. Po necelé půlhodině se do šance dostal Micovčák, ten ale pro změnu branku netrefil. Zato v závěru první půle už se Matyáš Kazda uvnitř vápna nemýlil a poslal Slovan do vedení.

Do druhé půle tak hosté vstupovali s jednobrankovým mankem. To se okamžitě snažili vymazat a přidali na aktivitě. Vozár zneškodnil několik pokusů a Bohemians dostali příležitost zahrávat v rychlém sledu tři rohové kopy, ani jeden ale neznamenal výraznější nebezpečí.

Slovan se postupně dostal zpět do hry a rázem si začal počínat mnohem nebezpečněji. Po jedné z akcí museli obránci Klokanů sáhnout k stopce v podobě faulu ve vápně a následovala penalta. K té se postavil Erik Micovčák a bez potíží proměnil. Dvoubrankové vedení dodalo našim mladíkům klid na kopačky a ti si tak svůj náskok s přehledem hlídali.

Závěrečná desetiminutovka už tolik zajímavých momentů nepřinášela. Hra byla často kouskována, hostům se nedařilo vstřelit tak potřebný gól a dostat se zpět na dostřel. Náš tým tak s přehledem náskok udržel a zvítězil v posledním podzimním duelu 2:0.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Břízky - Euroseal Aura Medical
Mediální partneři
Liberecká drbna Rádio Impuls