FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Příbram - FCSL 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
19.02.2018

Juniorka remizovala na úvod jara v Příbrami 0:0

Redakce
Příbram/Liberec - Zápas plný příležitostí, ale bez jediného gólu. Tak by se dal v krátkosti shrnout první jarní duel naší juniorky. Ta se představila na hřišti silné Příbrami, v jejímž dresu naskočil do utkání také zkušený Miroslav Slepička. Utkání nakonec i přes velké tutovky na obou stranách skončilo 0:0.
18.kolo, pondělí 19.2.2018, 13:00
FK Viagem Příbram FK Viagem Příbram
0:0
(0:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Viagem Příbram: Kočí – Vávra, Kodr, Květ (46. Mitrovic) – Ric (C), Kilián, Mustafić (46. Lukavský), Ayong – Fantiš, Slepička (53. Laňka), Jandera (32. Průcha).
FC Slovan Liberec: Nguyen – Köstl, Heppner, Dvořák, Vuklišević – Knejzlík, Wiesner, Michalec (C), Kristian – Da Silva, Vrabec (84. Gembický).
Branky: bez branek. ŽK: 60. Ric, 74. Vávra - 23. Heppner. Rozhodčí: Rejžek - Blažej, Kotalík.

Reportáž

Už samotný úvod zápasu byl velmi divoký. Brankář Nguyen musel v rychlém sledu předvést hned tři skvělé zákroky proti šancím Příbrami. Ani Slovan se nenechal zahanbit a Knejzlík vzápětí poslal do vápna dobrý centr, který ve skrumáži jeden z hráčů usměrnil těsně vedle levého horního rohu branky.

O další zajímavou příležitost se po dvaceti minutách postarali domácí. Mustafić se postavil k přímému kopu, který poslal těsně nad. O dvě minuty později se před brankáře probil Knejzlík, obešel ho a z velkého úhlu se pokusil otevřít skóre, trefil však pouze boční síť.

Stejný hráč měl i další šanci, když se k němu dostal ve vápně míč, Knejzlík však z voleje poslal balon pouze vysoko nad. V závěru první půle ohrozil navrátilec z hostování v Hradci Králové branku ještě jednou, ale po Wiesnerově centru napálil břevno, stav byl tedy před druhým poločasem 0:0.

Také ve druhé půli se do první příležitosti dostali domácí, když se Fantiš pokoušel obstřelit Nguyena, jeho ránu ale na poslední chvíli zblokovala obrana. V dosud největší gólovce se po vybojování míče a přihrávce na střed zjevil Wesley Da Silva, který postupoval sám na brankáře, ale se zakončením se ukvapil a minul pravou tyč.

Aktivní Da Silva se po skrumáži ve vápně dostal k zakončení také ve skrumáži před brankou čtvrt hodiny před koncem, ale ani tentokrát mu střela příliš nevyšla a Kočí bez potíží lehký míč chytil. Na druhé straně zase mohl strhnout výhru pro domácí Ayong, ale po samostatném úniku ztroskotal na skvělém Nguyenovi.

Závěrečné příležitosti na jedné ani na druhé straně už ke gólu nevedly, juniorka tak na úvod jarní části remizovala v Příbrami 0:0.

Ohlasy trenérů

Petr Papoušek (FC Slovan Liberec): Prvních dvacet minut nás soupeř zatlačil a vytvářel si šance hlavně ze standardních situací, při kterých nás podržel gólman. Poté jsme se rozehráli a začali jsme se také dostávat do šancí. Ve druhé půli jsme bylo lepší, ale opět jsme nevyužili minimálně čtyři jasné gólovky. Bylo to kvalitní utkání, v němž jsme měli dle mého názoru zvítězit.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis Naše pekárna
Mediální partneři
Hitrádio Contact eFotbal