FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Jihlava 1:4
Menu Další Zavřít Zavřít
20.01.2018

Slovan v Tipsport lize nestačil na Jihlavu, po slibném začátku jí nakonec podlehl 4:1.

Šimon Knopp
Praha/Liberec - Svěřenci trenéra Holoubka dnes sehráli další přípravné utkání v rámci Tipsport ligy na umělé trávě v Xaverově - Horních Počernicích. Po úvodní brance Matěje Pulkraba Slovan vedl 1:0, ale po nepovedeném druhém poločasu, ve kterém naše obrana celkem 3x inkasovala, se z vítězství 4:1 radovali hráči z Vysočiny.
Tipsport liga, sobota 20.1.2018, 11:00, Xaverov
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:4
(1:1)
FC Vysočina JihlavaFC Vysočina Jihlava
FC Slovan Liberec:

Hladký - Mikula (46. Coufal), Kacharaba (C), Karafiát (46. Köstl) , Knejzlík - Breite (46. Folprecht), Wiesner (46. Bartl), Havelka, Dorley, Potočný - Pulkrab (46. Voltr)

Náhradníci: Konečný, Blažek, Bartl, Coufal, Folprecht, Heppner, Köstl, Voltr, Prokš, Gembický

FC Vysočina Jihlava:

Rakovan - Schumacher, Krejčí, Ubrlík, Fulnek - Štěpánek, Zoubele, Mara, Vaculík (C) - Dvořák, Ikaunieks

Náhradníci: Valeš, Levin, Novotný, Popovič, Záviška, Mikuška, Daníček, Klíma, Nový

Branky: 17. Pulkrab - 43. Fulnek, 74. Ikaunieks, 77. Daníček, 83. Ikaunieks

Žluté karty: 14. Havelka

Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Vlasjuk


Reportáž

Slovan začal zápas aktivně, od začátku držel míč a hledal skulinku v obraně Jihlavy. A v páté minutě ji našel, do velké šance se dostal Dorley, jeho střelu doprostřed brány ale skvěle vykryl Rakovan. V osmé minutě se ve vápně ocitl po náběhu z křídla Potočný, upadl, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá. První rohový kop měla Jihlava, a to v 10. minutě, naše obrana si ale s centrem bez problémů poradila. A o pár minut později už Jihlava málem slavila, když po několika odrazech dostali hráči míč do brány, ale pro ofsajd gól neplatil. V 17. minutě se Liberec zaslouženě ujal vedení. Potočný skvěle presoval, získal míč a nahrál osamocenému Matěji Pulkrabovi, který zakončoval do prázdné brány.

Ve 30. minutě měla zajímavou příležitost Jihlava v podobě volného přímého kopu. Ten se jim příliš nepovedl a po odrazu od zdi následoval rohový kop, pro libereckou obranu ale nepřinesl ohrožení. Hráči z Vysočiny ke konci poločasu srovnali hru a po faulu ve vápně dostali šanci v podobě pokutového kopu. Penalty se ve 41. minutě ujal Ikaunieks, ale na Hladkého nevyzrál a výsledek utkání se neměnil. Ovšem o dvě minuty později se po přihrávce za obranu prosadil Jakub Fulnek, oběhl Hladkého a z úhlu zakončil do prázdné branky. Ve zbytku 1. poločasu se už nestalo nic příliš zajímavého, hráči odcházeli do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu nastoupila obměněná sestava Liberce, která dostala Jihlavu pod tlak, ale z rohového kopu se Slovanu nepodařilo ohrozit branku Rakovana. Zajímavým dlouhým nákopem v 51. minutě zahrozili hráči Jihlavy, Hladký ovšem včasným výběhem překazil jejich šanci. V 59. minutě se málem ujala hlavička jednoho z libereckých po rohovém kopu, míč se bohužel odrazil pouze od břevna pryč. Liberec dále držel míč na kopačkách a kombinoval na útočné půlce soupeře, Jihlava se do útoku dostávala pouze sporadicky. V 74. minutě Jihlava otočil vývoj zápasu, Popovič prodloužil centrovaný míč hlavičkou až za obranu, kde číhal David Ikaunieks, jenž obloučkem překonal vyběhnutého Hladkého.

Jihlava v 77. minutě vybojovala roh, centrovaný balón přelétl duo skákajících hráčů a dostal se až k neobsazenému Nikolasi Daníčkovi, ten nezaváhal, z voleje vystřelil a nedal brankářovi šanci. Bohužel gólový příděl Jihlavy nekončil. Ve vápně se dobře uvolnil David Ikaunieks, pohrál si s naší obranou a zakončoval do prázdné branky. O chvíli později se na bránu Liberce řítil Popovič, už to vypadalo, že bude mít volnou cestu, nakonec se ale vrátil jeden z bránících hráčů a slibnou akci mu překazil. Více branek už tento zápas nenabídl, Slovan v přípravě nestačil na Jihlavu a podlehl jí 4:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima ZOO Liberec
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls