FC Slovan Liberec | Podruhé doma. Juniorka v pondělí přivítá Plzeň
Menu Další Zavřít Zavřít
12.08.2018

Podruhé doma. Juniorka v pondělí přivítá Plzeň

Redakce
Liberec - Naši juniorku čeká v pondělí druhý domácí zápas této sezony. Na Městský stadion dorazí Viktoria Plzeň, proti níž se našim mladíkům v Juniorské lize vůbec nedaří. Zvládnou tuto bilanci protrhnout?

Plzeň? Zatím bez výhry

Juniorce Viktorie se zatím letos příliš nedaří. Po třech kolech má na svém kontě dosud pouze jediný bod, který vybojovala před týdnem proti Příbrami. Do utkání nastoupil jako posila z A-týmu také Moses Ekpai, který se gólově prosadil, a i díky němu dokázala Plzeň ze stavu 0:2 a 1:3 srovnat na konečných 3:3.

Předtím Západočeši nestačili na Slavii a na Bohemians, což znamená jediné. V současné chvíli uzavírají pořadí české tabulky Juniorské ligy. Vzhledem k malým bodovým rozdílům to zatím příliš neznamená, vždyť na pátou Duklu ztrácí pouze tři body, přesto už si nemůže Plzeň nechat ztrátu dále narůstat.

Loňští soupeři

Slovan před rokem sváděl s Viktorií tuhý boj. Byl to totiž právě západočeský tým, s nímž bojoval o šestou příčku zajišťující postup do skupiny o titul. Vše vyvrcholilo až posledním zápasem, kdy Plzeň nastoupila proti Spartě. Západočeši potřeboval zvítězit, aby Slovan přeskočili, a nasadili silnou sestavu. Vlastním gólem v 86. minutě však prohráli 0:1 a postup patřil našemu týmu.

Také letos by jistě svěřenci trenérů Myslivce a Papouška patřili mezi elitní šestici týmů, v úvodu soutěže se jim ale příliš nedařilo. Po prohrách s Jabloncem a Teplicemi si před týdnem Slovan napravil renomé, když zvítězil na hřišti Bohemians vysoko 5:0, tři body však zatím na lepší než sedmé místo nestačí.

Neoblíbený soupeř

Plzeň pro naše mladíky rozhodně není oblíbeným soupeřem. Vždyť z dvanácti vzájemných duelů dosud Slovan vyhrál pouze dvakrát, zato Viktoria hned osmkrát. Naposledy se oba celky setkaly loni v listopadu, kdy zvítězili Západočeši 3:0.

Kdo se bude radovat tentokrát? Plzeň zavítá na Městský stadion v pondělí v 13:00.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FC Viktoria Plzeň
12 ZÁPASY 12
2 VÝHRY 8
2 REMÍZY 2
22 VSTŘELENÉ GÓLY 28

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec 3:0 (0:0)

Branky: 69. a 88. Vais, 58. Skála.

Rozhodčí: Rejžek – Hrabovský, Vlasjuk.

ŽK: Kazda (LIB).

Plzeň: Sváček – Novák, Vacovský, Kulhánek (56. Arzberger), Kadar, Pinc (89. Pek), Vais, Skála, Vilček (87. Ryška), Mudra (67. Petr M.), Pavlík (84. Čihák).

Slovan: Franc – Heppner, Ulbrich, Blažek, Písačka, Baláž (75. Petr P.), Kazda, Prokš, Michalec (65. Micovčák), Kristian, Gembický.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio