FC Slovan Liberec | B-tým v sezoně: Doufám, že si po pauze na poslední výsledky vzpomeneme, říkají trenéři
Menu Další Zavřít Zavřít
24.10.2020

B-tým v sezoně: Doufám, že si po pauze na poslední výsledky vzpomeneme, říkají trenéři

Redakce
Liberec – Všichni doufali, že k tomu nedojde, sportovní soutěže ale nakonec musely být zastaveny. Zhoršení pandemické situace ohledně nového typu koronaviru utnulo sezonu i B-týmu Slovanu. Tým se přitom těsně před stopkou ČFL dostával do formy. Jak dosavadní odehranou část ročníku hodnotí trenéři Petr Papoušek a Petr Myslivec?

Jak byste se ohlédl za dosavadní odehranou částí sezony? Jste spokojen se vstupem do nového ročníku?
Petr Papoušek: Spokojeni úplně nejsme, protože jsme úvod sezony nezvládli výsledkově. Prohry ve Velvarech a Zbuzanech byly zbytečné. Následně jsme sice porazili pražskou Bohemku, ale poté zase ztratili dva vyhrané zápasy. Na druhou stranu jsme odehráli i dobré duely v Jablonci, doma s Přepeřemi a na Dukle.

Mrzí tedy hlavně střetnutí s Mladou Boleslaví a Teplicemi, které jste prohráli po ztrátě dvougólového vedení? Byla nedostatečná koncentrace jedna z věcí, na kterých bylo potřeba pracovat?
Petr Papoušek: Po každém zápase si rozebereme, co bylo dobře, co špatně atd... V těchto utkáních se jednalo o branky ze standardních situací a individuální chyby. Na obou věcech jsme se snažili pracovat ať už na trénincích nebo komunikací s hráči.

V čem naopak vidíte největší posun týmu od začátku přípravného období?
Petr Papoušek: Myslím, že jsme se zlepšili v ofenzivě, i když jsme se během úvodních dvou zápasů nemohli gólově prosadit. Oproti minulé sezoně, kdy jsme měli dostatek šancí, ale neproměňovali jsme je, se naše produktivita zvýšila. Ale i tak máme opět spousty příležitostí a gólů mohlo být ještě víc.

Do některých zápasů zasáhly i posily z A-týmu, je jejich přítomnost hodně znát?
Petr Papoušek: Kluci z áčka nám pomáhají ať už třeba střelecky jako na Dukle Csáno, nebo aktivitou třeba na levé straně v podobě Šulce. I další hráči však přispívají zkušenostmi a kvalitou, což je pro naše kluky dobrá škola, i když se kvůli tomu na hřiště někdy třeba ani nedostanou. Přítomnost hráčů z A-týmu je každopádně znát určitě.

Možná byla soutěž utnuta v pro vás nejhorší čas, že? Měli jste na kontě dvě výhry proti Přepeřím a Dukle, tým se dostával do herní pohody...
Petr Myslivec: Pro všechny je situace stejná. Nehrajeme, což je škoda... Doufám, že pauza nebude příliš dlouhá a že si po ní vzpomeneme na dobré výsledky a navážeme na ně.

Na co se budete soustředit během této neočekávané přestávky?
Petr Myslivec: Na udržení fyzické kondice hráčů a jejich technický i taktický rozvoj v individuálním pojetí. Důležitá je také otázka motivace a samozřejmě zdraví hráčů.

Jaké změny kádru se udály během posledních týdnů? Třeba Elvis Mashike nastoupil za Žižkov...
Petr Myslivec: Odešli naši elitní střelci: Yu do Chrudimi a Mashike do Žižkova. Ale zatím jsme je dokázali nahradit Csánem a rozstříleli se také ostatní, příkladem Juzvak, Nešický, Kazda, Šulc, Polyak, Kim a v Jablonci také Rondič. Složitou situaci jsme řešili hlavně na postu stoperů, zranění byli Dvořák, Kratochvíl i Polyak, zaskočit tak museli defenzivní záložníci Michal s Knoblochem včetně ofenzivního Nešického. Všichni své role zvládli dobře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Liberec
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls