FC Slovan Liberec | Béčko má za sebou podzim: Pohledná hra, divoké zápasy i laciné branky
Menu Další Zavřít Zavřít
25.11.2019

Béčko má za sebou podzim: Pohledná hra, divoké zápasy i laciné branky

Redakce
Liberec – Béčko má za sebou premiérový podzim v ČFL. Do soutěže vstupovalo bez očekávání, trenéři Petr Papoušek s Petrem Myslivcem se dozvěděli, jak kádr bude úspěšný proti týmům, o kterých neměl před začátkem téměř žádné zprávy, až postupem času. Slovan nakonec hlavně kvůli nevydařené pětizápasové sérii bez zisku bodu klesl až na 13. příčku, na jaře ho tak čeká nelehký úkol.

Hru přitom nepředvádělo Béčko vůbec špatnou. Často své soupeře přehrávalo, útočilo a dobývalo soupeřovo vápno. Zatímco v první polovině soutěže ale limitovala naše mužstvo produktivita, ve druhé zase laciné inkasované branky.

Poslední duel jako kdyby demonstroval celé podzimní snažení, útočník Jan Kuchta nastřílel hattrick, Slovan vedl 3:1, ale nakonec bral s Ústím nad Orlicí pouze bod za prohru na penalty. „Poslední zápas podtrhl to, jak jsme hráli celý podzim. I když jsme lepší a máme víc možností, stačí na nás strašně málo... Proti Ústí jsme dali tři góly, trefili třikrát břevno, nebo tyč a v dalších možnostech nám chyběla kvalita. Naopak soupeř nám dá tři góly prakticky z ničeho," komentoval Petr Papoušek po utkání.



Nakonec naše mužstvo zaznamenalo v patnácti zápasech bilanci čtyř výher, dvou vítězství na penalty, jedné prohry na pokutové kopy a osmi porážek. Skóre mělo 23:31. Sedmnáct bodů vyneslo modrobílým třináctou pozici tabulky s jedenáctibodovým náskokem na poslední Brozany a se stejnou ztrátou na čtvrtou Mladou Boleslav.

Parta Petrů Papouška s Myslivcem začala dobře, v prvním kole přehrála Velvary (1:0) a ve třetím brala tři body ze zápasu s Teplicemi (2:1). Vyhrát se Slovanu podařilo ještě nad Bohemians, Duklou a Hradcem Králové. Jediný tým, který Slovan pokořil a nesetkával se s ním dřív v Juniorské lize byl kromě Velvar Chlumec nad Cidlinou.

Nejlepším střelcem mužstva se stal s šesti góly Yu, pět přesných zásahů zaznamenal Milan Vrabec, tři góly dal Kuchta a to ve svém jediném vystoupení za Béčko.

STŘELCI B-TÝMU SLOVANU

Yu 6
Vrabec 5
Kuchta 3
Gembický 2
Šíma 2
Beran 1

V samotném závěru podzimní části soutěže se Slovan rozjel, porazil silný Chlumec nad Cidlinou, který v poháru (MOL Cupu) potrápil vicemistra z Plzně, přehrál i Hradec Králové. Bod bral nakonec i z už zmiňovaného duelu s Ústím. Nezbývá než věřit, že naše mužstvo dokáže po zimní přestávce na poslední výsledky navázat. O průběhu přípravy vás budeme na webu informovat.




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Libea Penzion Eva
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl