FC Slovan Liberec | Breite: Je úplně jedno, kdo dal gól. Musíme hrát jako tým
Menu Další Zavřít Zavřít
31.03.2019

Breite: Je úplně jedno, kdo dal gól. Musíme hrát jako tým

Redakce
Praha/Liberec - Slovan bral proti Slavii důležitý bod. Týmy, které se pohybují v tabulce na okolních příčkách, totiž uspěly také. Trefil se kapitán Radim Breite, jehož gól původně neměl kvůli ofsajdu platit.

Jak je cenný bod ze Slavie?
Určitě je cenný. Když jsme se začali rozcvičovat, v kabině padaly výsledky ostatních zápasů. Pod námi všichni vyhráli, takže o to je samozřejmě bod cennější.

Co říct k tvé brance. Situace vypadala na ofsajd...
Jo, vypadalo to, že gól nebude platit. Všichni si tím byli jistí a já už jsem se tomu i smál. Šel jsem na půlku a najednou rozhodčí ukázal, že branka platí. Pak už jsme se mohli radovat. Bylo to překvapení, podle reakce všech lidí nebylo o ofsajdu v prvním momentu pochyb.

Byla radost o to větší? Gól jste navíc naposledy dal před rokem.
Je výborné, že jste dohledával takovou statistiku. Já radši na tyto statistiky nekoukám, protože nejsou dobré (směje se). Bod je každopádně hrozně důležitý a je úplně jedno, kdo dal gól. V zápasech, kdy jsme hráli dobře, byla naše největší slabina proměňování branek. Tentokrát to naopak vyšlo.

Šlo o nacvičený signál?
S Mírou Holeňákem, který standardní situace připravuje, tam dost podobné nácviky máme.

Myslíte, že to byl výkon na hranici možností?
To ne, neodehráli jsme celkově špatný zápas. To, že nás Slavie ve druhé půli tlačila, je normální. V Edenu je těžké hrát a bod je cenný. Vážíme si ho. Nemyslím si, že byl výkon na hranici možností. Odehráli jsme spoustu kvalitních zápasů. V žádném utkání jsme výrazně nepropadli, takže bych zápas proti Slavii nerad nazýval nadlidským výkonem. Přijeli jsme s tím, že nechceme prohrát a jsme rádi, že to tak dopadlo.

Podržel vás také brankář Filip Nguyen, že?
Jo, je to hezké. Jsme ale tým a není to jen o jednom, dvou hráčích. Někdy zachytá gólman, někdy dá útočník dva góly. Když jeden, dva hráči vypadnou, není to ono. V Liberci je důležité, abychom hráli jako tým.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Fintex
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec