FC Slovan Liberec | Budu si góly dlouho vyčítat. Mrzí mě hlavně kvůli klukům, smutní Nguyen
Menu Další Zavřít Zavřít
26.11.2020

Budu si góly dlouho vyčítat. Mrzí mě hlavně kvůli klukům, smutní Nguyen

Redakce
Liberec – Body byly blízko, třináct minut před koncem je ale přesunul na stranu Hoffenheimu Christoph Baumgartner. Gólman Filip Nguyen si první gólový moment vyčítal, tušil, že střelu mohl zneškodnit. „Takových bych měl chytat sto ze sta. Ale nechytil jsem, je to moje chyba," mrzelo ho po zápase (0:2).

Obrana celý zápas fungovala, brankám ale nakonec nezabránila. Co k průběhu duelu říct?
Neřekl bych, že jsou kluci v kabině úplně zkleslí, protože podali dobrý výkon... Ale tentokrát jsem je potopil svými chybami. Když posloucháte, jak všichni makali, mrzí to ještě víc.

Cítíš, že Baumgartnerova střela šla chytat?
Řekl bych, že oba góly byly hloupé. Co k tomu říct, takových střel bych měl chytat sto ze sta. Ale nechytil jsem, moje chyba. Trenéři i kluci mě sice podpořili, ale vím svoje a budu si to hodně dlouho vyčítat.

Jde si i přes porážku ze zápasu něco vzít?
Asi že když hrajeme týmově a bojujeme jeden za druhého, můžeme hrát opravdu s každým. Hoffenheim se do nás celou dobu nemohl dostat a myslím, že by nedali za normálních okolností gól ani doteď. Jenže já jim dva daroval...

Jak jsi viděl pokutový kop? Byl rozběh Andreje Kramariče nečitelný?
Věděl jsem, že se při rozběhu zastaví. Čekal jsem, že penaltu kopne z mého pohledu doprava, ale poslal mě na párek.

Nechybělo směrem dopředu trochu víc odvahy?
Těžko říct. Bylo vidět, že k některým šancím jsme se během duelu dostali. Zaměřili jsme se každopádně hlavně na defenzivu a plán by i vyšel, kdyby se nestalo to, co se stalo...

Po postupujících ze skupiny L je už víceméně rozhodnuto. Jaký bude cíl ve zbylých dvou utkáních?
Na ostatní výsledky jsme nekoukali, doma jsme zkrátka chtěli uhrát body. Kdyby se nám povedla remíza, udržela by nás ve hře o postup. Je to škoda, zbývají nám každopádně dva zápasy a budeme chtít udělat maximum bodů. Naše šance na postup už jsou sice na úrovni teoretické roviny, ale o to snáž, bez tlaku, by se nám mohlo hrát. Vlastně už od samotného začátku s námi nikdo nepočítal, teď bychom mohli hrát uvolněněji. Rádi bychom v posledních dvou kolech udrželi v Gentu a doma proti Crvene zvezdě třetí místo skupiny.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia Ferona
Mediální partneři
Hattrick Český rozhlas Liberec