FC Slovan Liberec | Byla to vysoká škola fotbalu a my jsme sem přišli jako žáčci, popisuje Nguyen prohru v Bělehradě
Menu Další Zavřít Zavřít
29.10.2020

Byla to vysoká škola fotbalu a my jsme sem přišli jako žáčci, popisuje Nguyen prohru v Bělehradě

Ondřej Marko
Bělehrad/Liberec – Ve druhém kole vyrazil Slovan do Bělehradu, aby se v rámci základní skupiny Evropské ligy utkal s Crvenou zvezdou. Soupeř nás překvapil rychlými góly a ve 22. minutě již vedl 2:0. Před poločasem snížil náskok Matoušek. V prvních 25 minutách druhého poločasu však domácí přidali další tři branky a finální výsledek byl 1:5.

Filipe, minule bez branky a dnes pět branek. Jak těžký to pro tebe byl zápas?
Myslím si, že nejenom pro mě, ale celkově pro kluky. Byla to vysoká škola fotbalu a my jsme sem přišli jako žáčci. Dokázali potrestat každou naší chybu. Přišlo mi, že veškeré naše štěstí jsme si asi vybrali minulý zápas, protože dneska tam spadlo snad úplně všechno.

Jak velký políček je směrem do budoucna výsledek 1:5?
Řekl bych, že to jsou zkušenosti, které bychom měli zužitkovat v dalších zápasech. Z každé prohry si musíme něco vzít a poučit se, aby se to příště neopakovalo.

Cíl byla především pevná obrana, co se stalo, že to dnes vzadu tak drhlo?
Kdybychom to věděli, tak to odstraníme. Jak jsem říkal, měli jsme i smůlu, ale jinak byl soupeř jasně lepší a přehrál nás. Spadlo mu tam v podstatě všechno.

Zápas určitě ovlivnil rychlý gól na 1:0 pro domácí. O přestávce však stále žila velká naděje na body, co jste si říkali?
Když jsme dali na 1:2, tak jsme si říkali, že se nemusíme nikam hnát a šance určitě přijdou, že třeba přidáme ještě gól. Hlavně že nesmíme ještě inkasovat, což se nám nepovedlo hned v páté minutě druhého poločasu. Po odrazech nám tam spadl třetí gól, ale i tak jsme měli nějaké šance. A myslím si, že důležitý byl zákrok gólmana po přímém kopu. Kdybychom dali na 2:3, tak by to byl ještě otevřený zápas. Čtvrtá a pátá branka nás už však zlomila a bylo vymalováno.

Bude to asi těžký úkol, ale našel bys na utkání i nějaké pozitivum?
Jak jsem říkal, asi zkušenosti. Musíme se z toho poučit a nesmíme věšet hlavu. Pro spoustu kluků z nás to byl teprve druhý zápas v Evropské lize, takže se asi nedalo čekat, že budeme všechno vyhrávat nebo remizovat. Musíme se poučit...

Projevila se ve hře týmu nerozehranost kvůli trvajícímu přerušení ligy?
Samozřejmě, je to nepříjemnost. Všude ve světě ligy běží a to je koronavirus snad všude, pouze u nás se nehraje. Určitě to je pro nás velká nevýhoda.

Dnes to byl druhý zápas, máme po nich tři body. Hoffenheim vyhrál, takže Gent je stále bez bodu. Cítíte navzdory vysoké porážce stále šanci na postup?
Samozřejmě, kdybychom necítili šanci na postup, tak už nemusíme zbylé zápasy hrát. Teď pojedeme do Hoffenheimu a potom máme dva zápasy doma, to bude klíčové. Červená hvězda přijede k nám, což bude důležitý zápas, to samé pak v Gentu.

Kdy jste během zápasu začali cítit zmar? Bylo to na vás moc?
Myslím si, že to zlomila ta šance z trestňáku. Kamso to dobře kopnul, ale gólman to ještě lépe chytil. To nás podle mě zlomilo, kdybychom snížili na 2:3, byl by to jiný zápas.

Poněvadž ligu stále nehrajeme, tak bude další duel až v Hoffenheimu. Jak se na něj připravíte, aby to dopadlo lépe?
Je vidět, že musíme potrénovat obrannou fázi a sehranost. Určitě tam nejedeme s tím, že nemáme šanci. Budeme chtít bodovat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS Procentrum
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec