FC Slovan Liberec | Bylo fantastické, nastoupit hned proti Plzni, užívá si ligový debut Erik Micovčák
Menu Další Zavřít Zavřít
21.05.2019

Bylo fantastické, nastoupit hned proti Plzni, užívá si ligový debut Erik Micovčák

Tomáš Honzejk
LIBEREC - V zápase proti Plzni se na závěrečných 20 minut dostal na hřiště slovenský ofenzivní záložník či útočník Erik Micovčák, který si tak připsal dlouho očekávaný debut v české FORTUNA:LIZE. Po zápase jsme Erika vyzpovídali nejen o pocitech z prvního ligového startu.

Erik Micovčák k nám přišel ze Slovenska už v dorostu. Přes krátkou anabázi v Košicích nastupoval za mládežnické týmy Slovanu. Svou první ligovou šanci dostal až tuto neděli ve svých 23 letech, a hned proti plzeňské Viktorii. "Na šanci jsem čekal od zimy, kdy jsem se připojil k A-týmu. Jsem velmi vděčný trenérovi, že mi dal šanci. Snažil jsem se jí využít, jak nejlépe umím. Lehká nervozita tam samozřejmě byla, ale hodil jsem to za hlavu a snažil se podat co nejlepší výkon," připomněl podzimní hostování v druholigovém Tatranu Prešov na Slovensku, kde si připsal 14 startů. "Bylo fantastické nastoupit hned proti Plzni. Byl to kvalitní zápas a jsem rád, že jsem do něj mohl zasáhnout," vrátil se k první šanci v české nejvyšší soutěži. Erik je ofenzivní záložník či útočník a hned proti Plzni měl jednu dobrou příležitost. "Míč se dostal až ke mně a já to řešil na dva doteky. Možná jsem to mohl řešit jedním dotekem a dopadlo by to jinak, ale to už nezjistíme," vrátil se k inkriminovanému momentu.

Tréninky s áčkem, zápasy zatím s juniorkou

Zatím dostává slovenský útočník šance hlavně v liberecké juniorce, kde nemá vůbec špatné statistiky. "Od zimy trénuji s A-týmem. Zápasy ale hraju převážně za juniorku. V juniorské lize se mi celkem daří. Na jaře jsem nastoupil k 11 zápasům a povedlo se mi vstřelit 8 gólů," prozradil skromně. Ambice má ale samozřejmě vyšší, a to prosadit se ve FORTUNA:LIZE. Šanci bude mít již nadcházející víkend v Podještědském derby na půdě rivala z Jablonce. "Je na trenérovi, jestli mi dá šanci. Každý trénink odmakám na 100% a záleží jen na trenérovi, jak se rozhodne. Uvidíme," uzavřel svůj první rozhovor pro klubový web Slovanu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun AGRO CS a.s.
Mediální partneři
rtm plus Liberecká drbna