FC Slovan Liberec | Chtěli jsme se v tabulce utrhnout, bohužel se nám to nepodařilo, smutnil po porážce s Baníkem Pešek
Menu Další Zavřít Zavřít
27.01.2021

Chtěli jsme se v tabulce utrhnout, bohužel se nám to nepodařilo, smutnil po porážce s Baníkem Pešek

Šimon Knopp
Ostrava/Liberec - Slovan nastoupil do utkání proti Baníku se stejnou sestavou jako při posledním zápase v Brně. Bohužel se dnes bodového zisku nedočkal. Jedinou branku utkání vstřelil v úvodu Zajíc, Slovan se snažil alespoň srovnat, ale neúspěšně. „Myslím, že jsme měli více ze hry, uběhali jsme je, ale fotbal se hraje na góly. Ty jsme dnes nevstřelili,“ hodnotil porážku Jakub Pešek.

Odjíždíme bez bodu, jak se hodnotí utkání proti Baníku?

Hořce, protože jsme to tady chtěli zvládnout. Čekal nás těžký soupeř, ale hlavně důležité utkání, protože v tabulce je to velmi vyrovnané. Chtěli jsme se utrhnout, bohužel se nám to nepodařilo...

Vypadalo to, že většinu zápasu jsme měli více ze hry, několik rohových kopů... Co chybělo ke vstřelení branky?

Musíme tam chodit hladověji, s tím, že chceme dát gól. Musíme situace také lépe zahrávat. Měli jsme toho využít, vstřelit alespoň kontaktní gól, protože jsme si to zasloužili.

Jak hodnotit rychle inkasovanou branku?

Situace po odraženém balónu a stoper vystřelil z dálky. Trefil se do tyče, my situaci nedohráli, škoda, bylo to na začátku zápasu. Pak už jsme museli dohánět a možná jsme chtěli až příliš srovnat. Ale prostě nám dnes nebylo přáno.

Co tyto ztracené body znamenají v boji o Evropu?

Musíme jít zápas od zápasu a poté se uvidí. Ještě zbývá hodně utkání, musíme se soustředit a zbývající duely vyhrát.

Kde by se dala hledat chyba u té obdržené branky? Pomalá reakce obrany?

Asi nikdo nečekal takovou střelu... Z mého pohledu se jednalo o ofsajd, ale musím se na celou situaci ještě sám podívat.

Dotaz k rozhodčím, neudělal hlavní sudí z konce zápasu zbytečnou „bramboračku“?

Byl tam jeden zákrok, který se mohl odpískat. To nás trošku vynervovalo, ale musíme to zvládat, ukočírovat emoce. Protože v devadesáté minutě je škoda se vyloučit. Mosky (pozn. red. Mosquera) nám bude chybět.

Myslíš, že mohla být znát únava ze zápasu proti Brnu?

Ne, to vůbec. Já osobně jsem se cítil dobře, i když na začátku je to těžké rozběhat. Chvíli nám trvalo než jsme se do toho dostali. Myslím, že jsme měli více ze hry, uběhali jsme je, ale fotbal se hraje na góly. Ty jsme dnes nevstřelili.

Nejblíže byl Slovan ke vstřelení branky na konci prvního poločasu... Byla to jedna z rozhodujících situací, která mohla změnit průběh utkání?

Šlo by se nám lépe do druhé půle. Ale bohužel to spadlo nějak na tyč, je to škoda. Já to úplně neviděl, protože jsem byl u rohového kopu.

Ještě jedna otázka k závěru utkání, které bylo plné emocí. Snažíš se během takové situace spoluhráče spíše uklidňovat nebo se necháš strhnout atmosférou?

Dneska mi to přišlo od začátku velmi hektické, souboje byly tvrdé. Všichni byli plní emocí a chtěli zápas strhnout na svoji stranu, každý věděl, o co se hraje. Nevypouštěly se souboje a z toho plynuly i další situace. Rozhodčí to právě proto takto pískal.

Zápasy jsou za sebou v rychlém sledu, za pár dnů nás čeká souboj proti Zlínu... Co udělat jinak, abychom se dočkali bodů?

Tak hrajeme doma, chceme vyhrát a musíme to prostě zvládnout za tři body.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis Geoprint
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec