FC Slovan Liberec | Chtělo by to Spartu doma, přeje si po postupu její kat Malinský
Menu Další Zavřít Zavřít
05.03.2020

Chtělo by to Spartu doma, přeje si po postupu její kat Malinský

Tomáš Honzejk
Uherské Hradiště/Liberec - Byl nejaktivnějším hráčem Slovanu a v 77. minutě také nejblíže ke gólu, když si ve vápně navedl míč a orazítkoval břevno. Nakonec to byl symbolicky on, kdo poslední penaltou stvrdil postup Liberce do semifinále MOL Cupu. "Trenér mě asi napsal jako posledního, protože si myslel, že už bude rozhodnuto. Nakonec jsem zbyl a naštěstí to dobře dopadlo," smál se po utkání dobře naladěný Malinský.

Byl to velmi bojovný zápas s minimem šancí, souhlasíš?

Úplně s tím nesouhlasím. Myslím si, že jsme si ze hry vypracovali poměrně dost slušných příležitostí. Já sám jsem měl dvě dobré příležitosti. Jedna z toho byla devadesátiprocentní, kdy střela skončila na břevně a druhý pokus mi brankář v prvním poločase krásně chytil. Už jsem si myslel, že to skončí v síti, ale předvedl perfektní zákrok. Utkání bylo samozřejmě i ubojované, protože se hrálo 120 minut. Celkově jsme ale byli z mého pohledu lepším týmem my. Zaslouženě jsme zvládli penalty a postoupili.

Věřil sis na rozhodující penaltu?

Hned jsem se přihlásil. Trenér trochu váhal, protože já penalty moc nezahrávám. Říkal jsem si ale, že když to nedopadlo v zápase, zkusím to protrhnout aspoň z penalty. Musím říct, že jsem to kopl jako Beckenbauer (úsměv). Nečekal jsem, že brankář půjde na druhou stranu. Vypadalo to snadně, ale nějaké nervy při penaltě určitě byly.

Určil sis sám, že půjdeš jako poslední?

Trenér mě asi napsal jako posledního, protože si myslel, že už bude rozhodnuto (smích). Nakonec jsem zbyl já a naštěstí to dobře dopadlo.

V utkání jsi byl hodně aktivní. Čím si to vysvětluješ?

Každý zápas je jiný a v každém utkání se člověk cítí jinak. V tomto utkání nám to celkově vyhovovalo a podali jsme dobrý týmový výkon. Škoda jen, že jsme nerozhodli v normální hrací době, protože prodloužení nám vzalo další síly. Slovácko ale mělo o víkendový zápas více, takže sil měli nejspíš ještě méně než my.

Měl jsi křeče ke konci utkání?

Ano. Snad podruhé v životě jsem měl křeče. Většinou je nemívám, ale už toho bylo dost.

Nepřemýšlel jsi nad tím, že bys kvůli křečím vynechal penaltu?

Ne. Já si myslím, že hodně hráčů chytaly křeče. Podle mě to nehrálo zásadní roli.

Jak jsi viděl situaci, kdy Slovácko vstřelilo gól, který následně neplatil a po které musel být střídán Jan Mikula?

Moc jsem ji neviděl, protože jsem se podíval na postranního rozhodčího, který už měl v tu chvíli zdvižený praporek a já tak běžel směrem k půlící čáře. Miky říkal, že dostal velkou ránu do oblasti kotníku a brněla mu celá noha. Zaplaťpánbůh, že to dopadlo tak, jak dopadlo. Miky má nejspíš jen nakopnutý nerv a bude ´dobrej´.

Takže ho kopl protihráč?

Sám se asi nekopl, že? (směje se)

Vysvětloval vám rozhodčí, proč zmiňovaný gól neuznal?

Jelikož měl asistent rozhodčího zvednutý praporek, bylo to jasné. Jednalo se o ofsajd.

Koho si vybrat z trojice Plzeň, Sparta, Olomouc?

Asi Spartu, ne? (smích) Uvidíme, koho nám nalosují. Snad budeme hrát doma.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago Procentrum
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls