FC Slovan Liberec | DEVATENÁCTKA - SOUSTŘEDĚNÍ
Menu Další Zavřít Zavřít
21.01.2020

DEVATENÁCTKA - SOUSTŘEDĚNÍ

Mikuláš Borkovec
Starší dorostenci absolvovali v minulém týdnu své zimní soustředění. V rámci přípravy na jarní část sezony vyrazili hráči pod vedením trenéra Pavla Čapka do Heřmanic, kde se pohybovali od 15. do 19. ledna. V závěru soustředění se utkala naše devatenáctka se dvěma soupeři. V sobotu proti vrstevníkům z klubu FK Ústí nad Labem a v neděli změřili síly proti, dospělému celku působícího v třetí nejvyšší soutěži, FK Přepeře. Jak se ohlíží za tímto soustředěním trenér devatenáctky?
Pavle, v minulém týdnu jste absolvovali s kategoriemi starších dorostenců své zimní soustředění. Jaký areál jste pro přípravu vybrali?

"Naše soustředění v zimním období je zpestřením dlouhé přípravy v monotónním prostředí v prostředí stadionu U Nisy,nabráním kondice herní i silovou formou a stmelením týmu do jarní sezony.

Soustředění proběhlo ve vyzkoušeném areálu v Heřmanicích, kde máme skvělé zázemí v podobě ubytování, domácí stravy, tréninkových podmínek i regenerace."

S jakým cílem jste na soustředění odjížděli? Jednalo se spíše o teambuilding nebo o kondiční stránku?

"Cíl je vždy stejný. Zajistit dobrý tréninkový proces, kvalitní přípravné zápasy a změnit prostředí.

Během soustředění jsme absolvovali 6 tréninků zaměřených na herní součinnost, navyšování kondice i rozvoj zakončení v různých formách. Plus zápasová forma víkendových utkání proti Ústí nad Labem a FK Přepeře. Teambuilding je bonusem."

Absolvoval soustředění celý kádr bez úlev, nebo došlo na nějaké zdravotní potíže?

"Momentálně je kádr U19/U18 22+4 z toho zranění jsou hráči Špinka, Hejl a Ješeta. Soustředění se také nezúčastnili posunutí hráči do B-týmu -Králíček, Knobloch, Kytka a Yuzvak. Hráč Černický podepsal profesionální smlouvu s klubem a připravuje se s A-týmem. Brazilec Heitor Saldanha přiletí cca 25.ledna, kvůli problémům s vízem. Jediný nový hráč byl T.Raffay ročník 2002 z klubu ze Slovenka FK Železiarne Podbrezová,kterého budeme ještě zkoušet."

V závěru soustředění jste odehráli dvě utkání. V sobotu jste se utkali proti dorosteneckému týmu FK Ústí nad Labem, jak hodnotíš tento zápas?

"První zápas na soustředění proti Ústí byl z naší strany aktivní, hraný s chutí i přes tréninkové zatížení. Utkání ale mělo skončit větším rozdílem. Ve hře jsme byli dominantní , zdobila nás slušná kombinace, hra v krajních prostorách a dařila se nám také snaha o vysoký presink. Nelze upřít snahu týmu o vstřelení více branek."

V neděli jste nastoupili proti dospělému celku, který hraje 3. nejvyšší soutěž. Jak se tým popasoval se soupeřem, který je na 11. místě České fotbalové ligy sk. B?

"Byla to velmi dobrá konfrontace s dospělým fotbalem, která skončila prohrou i přesto, že výkon v 1. poločase byl od nás nadstandartní. Byli jsme aktivní, disciplinovaní. V průběhu prvního poločasu jsme předváděli pěkný fotbal plný krásných akcí po stranách. Dařil se nám presink na soupeřově polovině z čehož vyústily naše šance na vstřelení branky. Velkým problémem pro nás bylo bránění standartních situací, kdy nám soupeř vstřelil 3 branky. Celkově tedy mohu říci, že se jednalo o důstojný výkon v těžkém zápase, který nás prověřil v útočné i v obranné fázi."

Jaký program čeká tým následující týdny?

"Najíždíme na klasický týdenní mikrocyklus v domácích podmínkách v areálu u stadionu U Nisy, včetně víkendových zápasů pro týmy U19 a U18. Mistrovská utkání začínáme 8.března."

U19 U19

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek Recovera
Mediální partneři
Beat radio Liberecká drbna