FC Slovan Liberec | Další zahraniční test. Slovan vyzve rumunský ACS Sepsi
Menu Další Zavřít Zavřít
08.07.2018

Další zahraniční test. Slovan vyzve rumunský ACS Sepsi

David Schlegel
Liberec/Rakousko – Fotbalistům Slovanu se na herním soustředění v Rakousku daří. Severočeši zdolali už dva zahraniční protivníky, ani jednou navíc neinkasovali. V pondělí tentokrát změří Liberečtí síly s účastníkem nejvyšší rumunské soutěže. Pozor změna: Duel s ACS Sepsi začne na hřišti v obci Pichl bei Wels v 17:30 hodin.

Rumunský klub, jehož celý název zní ACS Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, figuruje na fotbalové mapě teprve sedm let. Za tu dobu se dokázal postupně prokousat z páté nejvyšší soutěže až mezi domácí elitu. Při premiérové účasti v první lize obsadili fotbalisté z jednoho z nejstarších měst Sedmihradska konečné deváté místo.

Celek hrající v pruhovaných červenobílých dresech má za sebou čerstvé přípravné střetnutí s jiným českým prvoligistou. V sobotu se ACS Sepsi utkal v rakouské vesničce Bad Wimsbach s Mladou Boleslaví, které podlehl po gólech Ladry a Komličenka z úvodní čtvrthodiny 1:2.

Nyní Rumuny prověří také Slovan, který ve třech posledních testovacích duelech neinkasoval ani jeden gól. Na úterní čtyřbrankovou kanonádu proti kyperskému Limassolu navázali svěřenci kouče Hornyáka vítězstvím 2:0 nad rakouským Riedem.

Další vítězství budou moci naši fotbalisté přidat v pondělí 9. července, duel s ACS Sepsi odstartuje v městečku Pichl bei Wels v 17:30 hodin. Liberecký dres bude moct obléci už i čerstvá posila Jakub Pešek. Pětadvacetiletý záložník, jenž naposledy působil v Českých Budějovicích, se do přípravy Slovanu zapojil v sobotu a doplnil tak čtveřici předchozích letních akvizic: Martina Koscelníka, Aleše Nešického, Elvise Mashikeho a Jana Pázlera.


ACS Sepsi


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Nisa Liberec
Mediální partneři
Hattrick rtm plus