FC Slovan Liberec | Derby je tu! Béčko hraje v sobotu na jablonecké půdě
Menu Další Zavřít Zavřít
30.08.2019

Derby je tu! Béčko hraje v sobotu na jablonecké půdě

Redakce
Liberec – První severočeské derby v ČFL už o víkendu! Slovan vyjede v rámci čtvrtého kola na půjdu Jablonce, kde pokusí vybojovat třetí tříbodovou výhru v sezoně. Duel začne v sobotu v 10 hodin a 15 minut.

Výhra – porážka – výhra. Přeruší Slovan sérii?

Béčko nastoupilo už ke třem utkáním a prozatím si nevede vůbec zle, ba naopak. Nejprve přehrálo Velvary 1:0 brankou Yua, minule zazářil Milan Vrabec, který se trefil hned dvakrát v utkání s Teplicemi. Mezi zmiňovanými zápasy utrpěli Liberečtí doposud jedinou prohru sezony, nestačili na Zbuzany poměrem 0:3.

„Vstup do zápasu nám úplně nevyšel a brzy jsme po rohu inkasovali. Následně jsme se však dostali do utkání a vyrovnali střelou Vrabce. Hra byla v dalších minutách vyrovnaná a příliš šancí k vidění nebylo. Minutu před koncem prvního poločasu skóroval po další pěkné střele opět Vrabec a vedli jsme 2:1. Ve druhé půli se hrálo od vápna k vápnu, měli jsme velkou šanci, kdy Gembický trefil tyč. Kluci zápas odbojovali, a i když jsme mohli závěr odehrát lépe, vítězství jsme už udrželi, " komentoval minulý vítězný duel s Teplicemi trenér Petr Papoušek.

Naše mužstvo potřebuje zapracovat na herním projevu, body se mu však i ve vyrovnaných zápasech daří sbírat. Teď se potká s dalším, z bývalé Juniorské ligy, známým soupeřem.

Jablonec ozkoušel i penalty

Jablonec ve třech zápasech získal pět bodů. Nejprve prohrál s Chlumcem nad Cidlinou, který vyřadil ve druhém kole MOL Cupu Příbram, 0:3. Poté přehrál Ústí nad Orlicí jednoznačně 4:1 a nakonec porazil Velvary po penaltách 2:1. Vyzkoušel si tak i novinku, kterou ČFL nabízí.

V tabulce skupiny B mu tak patří průběžná osmá příčka, Slovan figuruje na pozici šesté. Soutěž prozatím vedou Živanice, které doposud ztratily pouhý bod, druhý je Hradec Králové.

Nejlepší střelci Slovanu v soutěži

Vrabec – 2
Yu - 1

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN ZOO Liberec
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Liberecká drbna