FC Slovan Liberec | Derby s Jabloncem se o víkendu odehraje! V rámci Datart e:LIGA Challenge
Menu Další Zavřít Zavřít
03.04.2020

Derby s Jabloncem se o víkendu odehraje! V rámci Datart e:LIGA Challenge

Redakce
Hráči FORTUNA:LIGY se během dubna, kdy jsou odkázáni k individuálnímu tréninku, zúčastní turnaje Datart e:LIGA Challenge v hraní hry FIFA20. Do akce se zapojí po jednom hráči ze dvanácti klubů FORTUNA:LIGY a ten vítězný bude moci rozhodnout o příjemci daru ve výši 100 tisíc korun, který věnuje Ligová fotbalová asociace ze svého nadačního fondu Zelený život na podporu aktuálního boje proti koronaviru. Slovan bude reprezentovat Karel "Karlos" Knejzlík. Už v sobotním startu základních skupin odehraje prestižní e-derby proti jabloneckému Matouškovi.

„Všichni s napětím sledujeme, co se děje u nás i po celém světě. Ligový fotbal v tomto období vždy nabízel lidem emoce, které fanouškům aktuálně schází. Věříme, že si virtuální zápasy ligových hvězd své publikum najdou. Současně díky němu máme možnost na dálku pomoci. Tudíž vítězný hráč zajistí pro svůj klub možnost určit dětský domov či domovy, do kterých z Nadačního fondu LFA Zelený život poputují prostředky na nákup ochranných a zdravotnických pomůcek,“ říká Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel LFA.

Playstation je pro spoustu hráčů ideálním prostředkem k odreagování ve volném čase. Proto není náhoda, že se v řadách ligových fotbalistů pohybuje několik velmi zdatných „gamerů“, kteří by se neztratili ani ve světě esportu. Dokazuje to i účast našeho Karla Knejzlíka ve finále nedávné DATART e:LIGY, nebo nakonec neúspěšnou snahu Lukáše Železníka probojovat se právě do velkého finále tehdy ještě v dresu Zlína.

Hráči budou hrát ze svých domovů a budou se připojovat online. Komentáře všech duelů se zhostí jeden z nejlepších profesionálních hráčů FIFY v Česku Emerickson, jinak hráč Sparta eSports. Na novou výzvu se těší i liberecký Karel Knejzlík, který však odmítá roli favorita turnaje. „Nominaci jednotlivých klubů jsme se dozvěděli teprve tento týden a vůbec nevím, co od kluků můžu čekat. Bude to samozřejmě hlavně zábava, na druhou stranu každý z nás bude chtít uspět. Navíc všichni nastoupíme s rovnými podmínkami, takže rozhodne skutečně umění s ovladačem. Už se nemohu dočkat,“ těší se Knejzlík, kterého už v základní skupině čeká prestižní souboj se zástupcem rivala. V pomyslném derby nastoupí v sotobu 4. dubna od 19:00 proti Janu Matouškovi z Jablonce. Turnaje se kromě zmíněných hráčů zúčastní ještě zástupci dalších klubů FORTUNA:LIGY a chybět mezi nimi nebudou ani zástupci Baníku, Viktorky Plzeň nebo Slavie.

V první fázi turnaje Datart e:LIGA Challenge se hráči utkají v základních skupinách, když proti sobě nastoupí dvakrát ve dvou hracích dnech. Nejlepší dva hráči ze tříčlenných skupin pak postoupí do klasického play-off, které se odehraje v polovině dubna již systémem BO3, tedy na dva vítězné zápasy. Do všech soubojů vstoupí hráči s rovnými podmínkami, jelikož se bude hrát v hracím formátu tzv. 85rated kickoff, což spočívá v pravidle, že si soupeři před utkáním zvolí libovolný klub ze hry, jehož hráči pak uměle obdrží shodné kvality všech parametrů srovnané na úroveň 85.

Premiérový šampion Datart e:LIGA Challenge bude znám v sobotu 18. dubna a jeho mateřský klub bude spolu s hráčem rozhodovat o tom, které organizaci a za jakým účelem poputuje 100 tisíc korun, které věnuje pořadatel turnaje Ligová fotbalová asociace. Turnaj kromě LFA podpoří také partneři Datart, Fortuna, Playstation. Všechna utkání Datart e:LIGA Challenge budou k vidění na ligových sociálních sítích nebo na webu projektu www.e-liga.cz.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Hennlich
Mediální partneři
Rengl Beat radio