FC Slovan Liberec | Do Liberce zavítají Bohemians 1905. Zvládne Slovan po třech zápasech opět naplno bodovat? (+video)
Menu Další Zavřít Zavřít
17.08.2018

Do Liberce zavítají Bohemians 1905. Zvládne Slovan po třech zápasech opět naplno bodovat? (+video)

Tomáš Honzejk
LIBEREC - V pátém kole letošního ročníku FORTUNA:LIGY přivítá liberecký Slovan na svém domácím stadionu Klokany z Vršovic. V loňské sezóně se proti našemu mužstvu svěřenci Martina Haška střelecky neprosadili, když jsme v Ďolíčku remizovali 0:0 a doma v předposledním kole zvítězili 1:0. Prodloužíme tuto sérii o další zápas? Výkop je naplánován na sobotu 18. 8. 2018 od 17 hodin.

Redakce Slovanu hledá posily

Bohemians Praha 1905

Vršovičtí Klokani mají na svém kontě po čtyřech kolech 6 bodů za dvě výhry a stejný počet porážek při negativním skóre 5:6. Na úvod sezóny doma porazili Slovácko 2:1, v dalším kole podlehli Příbrami na jejím stadionu po divokém průběhu 4:2. Následně vyhráli v malém pražském derby na Julisce 1:0 a v zatím posledním kole doma prohráli s ostravským Baníkem 0:1. V součtu tedy mají o jeden bod více než Slovan a právě o tolik pozic jsou také před ním.

Největší letní ztrátou zelenobílých je bezesporu odchod Benjamina Tetteha do pražské Sparty. Opačným směrem putovali Lukáš Juliš na hostování, Jan Vondra, Jakub Nečas a syn trenéra Haška Filip, kteří ke Klokanům přestoupili nastálo. Tým ještě doplnili Jan Záviška z Jihlavy a Abdulla Yusuf Helal z Bahrajnu. Dále klub opustili Yani Urdinov, který zamířil za naším bývalým koučem Holoubkem do Ružomberoku a Jevgenij Kabajev vracející se zpět do své rodné vlasti do týmu SKA Chabarovsk.

Hráči Bohemians si rozložili svých pět gólů rovnoměrně každý po jedné brance. Trefili se záložník Jindřišek a útočníci Hašek, Juliš, Mašek a Yusuf Helal. Slovan si tak musí dát pozor na týmové pojetí soupeře, který bude nejspíše vyčkávat na brejkové situace. V brance se potom střídají Roman Valeš s Tomášem Fryštákem. Ten si odpykal trest za vyloučení v Příbrami.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC Slovan Liberec Bohemians Praha 1905
32 ZÁPASY 32
18 VÝHRY 7
7 REMÍZY 7
7 PROHRY 18
49 VSTŘELENÉ GÓLY 26
26 INKASOVANÉ GÓLY 49
61 ŽLUTÉ KARTY 68
2 ČERVENÉ KARTY 0
3 PROMĚNĚNÉ PENALTY4

Obě mužstva se spolu v rámci ligové soutěže potkala dvaatřicetkrát. Ve více jak polovině utkání, konkrétně v 18 případech, se radoval Slovan. Naopak Bohemka dokázala zvítězit jen sedmkrát. Naše mužstvo vede i na vstřelené branky (49:26), více žlutých karet padlo na opačné straně (61:68). Poslední duel spolu sehrály tyto týmy relativně nedávno, a to 19. 5. 2018 v rámci 29. kola HET ligy. Slovan tehdy zvítězil brankou Pulkraba z 61. minuty nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.



FC SLOVAN LIBEREC

Slovan vstoupil do sezóny dobře, když doma porazil Karvinou 1:0. Poté padl na půdě mistrovské Plzně 0:1. Dále přišly dvě remízy. Nejprve doma s Teplicemi 2:2, následně v Brně, kde hraje své domácí zápasy SFC Opava 1:1. Na výhru tak čekáme už tři kola. S pěti body se nacházíme na devátém místě tabulky při skóre 4:4. Jeden bod a jedno místo za naším soupeřem z Vršovic.

V tomto zápase je potřeba zvítězit. Ať už z důvodu posunutí se v tabulce směrem vzhůru, tak také pro získání většího sebevědomí našich hráčů. Výkony v zápasech ovšem nejsou vůbec špatné. Všichni se shodují na jednom: Chybí finální fáze. Věříme tedy, že na tom tým pod vedením Zsolta Hornyáka v týdnu zapracoval a v sobotu nám to předvede v celé své kráse.

V přiloženém videu se můžete podívat, jak to vypadá s Matějem Hybšem a jeho návratem na hřiště a jak vidí naše šance před zápasem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Niosport
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls