FC Slovan Liberec | Do Slovanu přichází trenér Zsolt Hornyák a sportovní ředitel Zdeněk Koukal
Menu Další Zavřít Zavřít
06.06.2018

Do Slovanu přichází trenér Zsolt Hornyák a sportovní ředitel Zdeněk Koukal

Tomáš Čarnogurský
Liberec - Slovan už má nového trenéra a sportovního ředitele. Ve středu 6. června podepsali smlouvu s klubem Zsolt Hornyák a Zdeněk Koukal. První trenérovy dojmy po podpisu smlouvy zveřejníme ještě dnes.

Zsolt Hornyák

Pětačtyřicetiletý slovenský trenér má za sebou úspěšnou hráčskou kariéru, při níž byl už jako devatenáctiletý členem mistrovského týmu bratislavského Slovanu ještě ve federální československé lize a ve slovenské lize pak získal dalších pět titulů se třemi různými kluby (Slovan, Inter, Košice). Zahrál si i za slovenskou reprezentaci a vyzkoušel si angažmá v ruském Dynamu Moskva a kyperském Paphosu. Jako trenér úspěšně působil ve dvou klubech v Arménii, kde pomohl k zisku prvního titulu pro tým FC Banants. Absolvoval i krátké působení na Maltě a během loňského podzimu vedl druholigový ruský Vladivostok, který dovedl do čtvrtfinále ruského poháru.

Zsolt Hornyák

Zdeněk Koukal

V osmdesátých letech úspěšně působil jako hráč v pražských Bohemians, s nimiž získal československý titul i český pohár. Poté hrál v Olomouci, Chebu a v kyperském klubu Omonia Nicosia, s nímž získal kyperský pohár. Fotbal na prvoligové úrovni později hrál i jeho syn Zdeněk.

Po hráčské kariéře vystudoval i trenérskou A licenci, domluví se anglicky, německy, rusky a řecky. Funkcionářsky působil Zdeněk Koukal starší sedm let v klubu FK AS Pardubice, nejprve jako sportovní ředitel, posléze i jako prezident klubu. Se Slovanem spolupracoval už delší dobu, v posledních letech intenzivně například při organizaci zahraničních herních kempů a zajišťování cest na zápasy evropských pohárů.

Zdeněk Koukal


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Pneu Hnídek
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick