FC Slovan Liberec | Dohrávka v Teplicích by se hrát měla, ale bez diváků
Menu Další Zavřít Zavřít
10.03.2020

Dohrávka v Teplicích by se hrát měla, ale bez diváků

Redakce
Liberec – Slovan zvládl všechny tři dosavadní jarní duely vítězně, teď ho však čeká nelehká prověrka. Míří do Teplic, kde se mu dlouhodobě nedaří. Původně odložený zápas začíná ve středu od 17:00. S ohledem na rozhodnutí Bezpečnostní rady státu se utkání odehraje bez diváků.

FK Teplice – Trápení v první půli

„Skláři“ vstoupili do jarní fáze sezony dvěma porážkami. Nejprve přivítali olomouckou Sigmu, s níž i přes branku Tomáše Vondráška prohráli 1:3. Následně vyjeli do Karviné, kde opět na svého soupeře nestačili a padli 0:3. V obou případech se svěřencům trenéra Stanislava Hejkala nepovedl hlavně první poločas, v němž shodně třikrát inkasovali.

Minulý víkend už ale na domácím stadionu bodovali, když se Slováckem remizovali 0:0. Teplickým patří po 23 odehraných zápasech 12. příčka tabulky s osmibodovou ztrátou na skupinu o Evropskou ligu, zároveň však mají pohodlnou desetibodovou rezervu na poslední Příbram.

Naše mužstvo se proti „sklářům“ postavilo v sezoně už dvakrát. Dvakrát přitom na domácí půdě. Nejprve remizovalo po nevýrazném výkonu obou celků 1:1 po brance Romana Potočného a následně v osmifinále MOL Cupu zvítězilo 2:0 po trefách Petara Musy a Jana Kuchty.

Slovanu se ale v Teplicích dlouhodobě nedaří. Ze 23 vzájemných zápasů Na Stínadlech hned 16 prohrál, ve třech zvítězil a ve čtyřech se oba celky rozešly smírně. Naposledy se našemu celku zadařilo před čtyřmi zápasy, kdy zvítězil 3:0 po dvou brankách Egona Vůcha a trefě Herolinda Shaly.

Nejzajímavější změny v kádru Teplic

Michal Jeřábek (přestup), Teplice -> Jablonec
Lukáš Mareček (přestup), Lokeren (Belgie) -> Teplice
Jakub Hora (hostování), Teplice -> Riga (Lotyšsko)
Martin Jindráček (přestup), Teplice -> Příbram
Martins Toutou Mpondo (přestup), Táborsko -> Teplice

FC Slovan Liberec – Tři výhry, postup a náročný program

Naše mužstvo zvládlo tři úvodní jarní kola za plných devět bodů. Nejdřív přehrálo na Letné pražskou Spartu 2:0 a o týden později si U Nisy poradilo i s dalším celkem z hlavního města – Bohemians 3:1. V posledním odehraném duelu rozstřílelo Opavu 4:0. Zároveň však má za sebou náročný program, anglický týden si ozkoušelo kvůli MOL Cupu už před 24. kolem, teď ho čeká ještě dohrávka a pak další výjezd do Českých Budějovic (neděle 14:30).

V zápase se Slezany se poprvé na hrací ploše představil záložník Martin Zeman, fanoušky může těšit také kompletní návrat Tarase Kačaraby z marodky. Jeďte Slovan do Teplic k odloženému duelu podpořit a pomoct mu k dalším veledůležitým bodům! Začíná se ve středečních 17 hodin.

Nejzajímavější změny v kádru Slovanu

Imad Rondić (přestup), Slavia -> Liberec
Jakub Hromada (hostování), Slavia -> Liberec
Oscar Dorley (konec hostování), Liberec -> Slavia
Petar Musa (konec hostování), Slavia -> Liberec
Roman Potočný (přestup), Liberec -> Baník Ostrava
Radim Breite (přestup), Liberec -> Sigma Olomouc
Martin Zeman (přestup), Příbram ->Liberec

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Liberec
Mediální partneři
Liberecká drbna Český rozhlas Liberec