FC Slovan Liberec | Fanoušků na výjezdech si vážíme. V Jablonci chceme vyhrát, řekl po Spartě Karafiát
Menu Další Zavřít Zavřít
20.06.2020

Fanoušků na výjezdech si vážíme. V Jablonci chceme vyhrát, řekl po Spartě Karafiát

Redakce
Liberec - Podruhé na Letné během jedné sezony Slovan nevyhrál. Spartě podlehl 1:4, když rozhodující branku vstřelil těsně před poločasem Michal Sáček. Oba celky čeká odveta, ve finále MOL Cupu se střetnou U Nisy. „Program je vážně náročný. Ke konci už jsme dostřídávali tak, abychom si odpočinuli,“ přiznal stoper Ondřej Karafiát.

Co říkáš na zápas?
Jsem zklamaný, ale Sparta byla větší část zápasu lepší a držela míč. Hráli jsme na brejky, vyrovnali jsme na 1:1, ale byla penalta a sporný okamžik... Zápas se mohl vyvíjet jinak, ale nevyvíjel. Vyvinul se tak, jak se vyvinul. Ke konci už jsme dostřídávali, abychom si odpočinuli na další utkání. Program je vážně náročný.

Takže se únava projevuje?
Zápasů je hodně, já se cítil dobře. Dva zápasy jsem odpočíval, i když mi to kondiční trenér velmi slušně vynahradil... Osobně jsem se cítil dobře, ale věřím, že to kluci v nohách mají. Odehráli o dva zápasy víc, takže si myslím, že se únava projevila.

Co říkáš na výkon Tomáše Malinského, jehož domácí fanoušci počestovali pokřiky při každém dotyku s míčem.
Ne, jemu se to líbí. On už tady má horší pověst než Limba (David Limberský). Líbí se mu to, vyhecuje ho to. Ale i na něm bylo vidět, že toho má plné kecky. Musíme se zregenerovat a dát se dohromady, čeká nás další těžký zápas a budeme ho chtít vyhrát. A samozřejmě se budeme Spartě vrátit porážku u nás doma v poháru.

Kdy se utkání zlomilo?
Lámalo se to v takové 60.-65. minutě. Spartu jsme zavřeli na začátku první půle, pak proběhla střídání a hra se rozkouskovala. Ublížilo nám to a pak se zápas už jen dohrávali.

Hráli jste stejným systémem jako v Olomouci. Je hodně jiný, než s daným hrotovým útočníkem?
Je to jiné, protože tolik nenapadáme. Kuchťák (Jan Kuchta) toho hodně odběhá, ale v Olomouci předvedl to, co předvedl. Myslím, že to bylo zbytečné. Snažíme se hrát na brejky, ale Kuchťák toho víc odběhá. Na Kamilovi (Kamso Mara) bylo vidět, že je trochu zafoukaný, nestíhal toho tolik odběhávat. Balu (Alex Baluta) se hodně snažil, ale občas běhal zbytečně, protože mu Kamil moc nepomáhal.

Opět byl k vidění emotivní průběh.
Snažil jsem se kluky klidnit. Po sporné situaci, kdy si myslím, že jsme měli kopat penaltu... Pobavilo mě to. Uvědomil jsem si, jsme na Spartě a je to tu těžké... Snažil jsem se být klidný, ale Balua (Alexe Balutu) se mi uklidnit nepovedlo, blázen dostal kartu a po dvou kartách se v nadstavbě stojí.

Brzy váš čeká odveta U Nisy. Jak se na ni těšíte?
Myslím si, že doma budeme mít výhodu. Kdybychom dneska zvedli bilanci na 3:0, bylo by to zase těžší... Bylo by nádherné porazit Spartu třikrát za sezonu, což si myslím, že by bylo na zamyšlení.

Co říkáš na fanoušky, kteří vás přijeli podpořit ke stadionu?
Je to paráda. Hrozně si toho cením, že váží cestu nejen do Prahy, ale do Budějovic a Olomouce. Klobouk dolu před nimi, strašně moc děkujeme za podporu. Škoda jen, že se nemohli dostat na tribunu, myslím, že by to ničemu neuškodilo.

Blíží se další derby s Jabloncem. Jak se na něj těšíš?
Jdeme do toho s tím, že chceme určitě vyhrát. S ničím jiným tam nejedeme. Pro nás to jsou strašně důležité tři body, abychom se zase posunuli výš.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota FCC
Mediální partneři
Hitrádio Contact Hattrick