FC Slovan Liberec | Filip Nguyen s Matějem Hybšem litovali začátku utkání
Menu Další Zavřít Zavřít
12.05.2019

Filip Nguyen s Matějem Hybšem litovali začátku utkání

Tomáš Honzejk
PRAHA/LIBEREC - Letos se Slovanu na Spartu prostě nedaří. I přesto, že ve dvou ze tří zápasů byl Liberec vyrovnaným, někdy i lepším týmem, tak z toho ani jednou nebyl bodový zisk. V posledním vzájemném utkání letošního ročníku FORTUNA:LIGY v rámci skupiny o titul Slovan padl na Letné nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. Utkání po zápase hodnotili brankář Filip Nguyen s obráncem Matějem Hybšem.

Slovan jakoby se zalekl Sparty a do utkání nevstoupil moc dobře. Už v páté minutě inkasoval Filip Nguyen po dorážce Costy ze standardní situace. "Zápas ovlivnila hned první standardní situace, ze které jsme obdrželi branku. To nás stálo výsledek. Střela z dorážky prošla až ke mně. Bohužel jsem ji neudržel a Costa dorazil míč do brány. Je to moje chyba, tenhle balón jsem měl udržet," sypal si po zápase popel na hlavu dle statistik nejlepší brankář ligy. "Při té dorážce mě sice Costa kopl do žeber, ale to už byl míč v bráně, takže to faul nebyl," nechtěl se vymlouvat na tvrdou dorážku sparťanského obránce Nguyen. "Do zápasu jsme vstoupili nepochopitelně a nechali si dát hned v úvodu gól. Od 20. minuty jsme byli ale vyrovnaným, ne-li lepším týmem. Šance na vyrovnání a odvezení minimálně bodu jsme měli," přidal svůj pohled na utkání obránce Hybš.

Tu největší šanci měl právě levý obránce na konci prvního poločasu, kdy stanul tváří v tvář Hečovi. "To musí být minimálně střela na bránu. První myšlenka byla střílet. Pak na mě ale Libor Kozák křičel, ať mu to dám a já se nechal trochu zblbnout. Po mém zpracování si myslím, že by byl stejně v ofsajdu. Situaci jsem měl vyhodnotit určitě líp," mrzelo Hybše po utkání. Faktem je, že z posledních dvou utkání proti pražským "S" si Liberec nevytvořil jedinou střelu mezi tři tyče. "Chvílemi jsme Spartu přehrávali. Nedotáhli jsme to ale až do finální fáze, kde bychom zakončili. V tom byla chyba," ví Nguyen. "Zápas byl diametrálně odlišný od toho posledního se Slavií. Měli jsme územní převahu hlavně ve druhé půli, kdy jsme hodně drželi balón. Nemůžeme čekat, že si na Spartě vytvoříme osm vyložených šancí, ale kdybychom vyřešili finálky ze středu pole nebo z krajů, mohly z toho být alespoň závary nebo střely na bránu," myslí si Hybš.

"Zápas v Ostravě? Zápas o všechno!" ví oba pilíře defenzivy

Již v úterý čeká na hráče nejspíše zápas jara. Slovan míří do Ostravy, na kterou momentálně ztrácí dva body a všichni si uvědomují, o jak důležitý zápas se jedná. "Chceme se dostat na páté místo. V úterý v Ostravě to pro nás bude zápas o všechno," burcuje spoluhráče brankář Nguyen před utkáním. "Víme jaká je situace. Na Ostravu ztrácíme dva body a remíza nám u nich nestačí. Musíme tam zvítězit," dodává se stejnou dávkou odhodlání levý obránce Hybš. Jak moc se naplní jejich slova, zjistíme už začátkem příštího týdne. Výkop ve Vítkovicích je naplánován na úterý 14. 5. od 20 hodin.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Avej Vending
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl