FC Slovan Liberec | Hoftych o duelu se Žižkovem i nových posilách: Máme velmi kvalitní kádr
Menu Další Zavřít Zavřít
05.08.2020

Hoftych o duelu se Žižkovem i nových posilách: Máme velmi kvalitní kádr

Redakce
Liberec - Slovan má za sebou první tři přátelská utkání, čas soustředění v Rakousku se blíží. Jak trenér Pavel Hoftych viděl úvodní duely nového kádru a představily se posily v dobrém světle? „Kádr je určitě kvalitní, pracujeme ještě na příchodu dvou hráčů do defenzivy," prozradil Pavel Hoftych po vítězném měření sil s druholigovou Viktorií Žižkov (4:1).

Co říct k zápasu s Viktorií?
Soupeř má kvalitu a v jeho kádru působí řada kvalitních fotbalistů. Bylo vidět, že po příchodech Mosquery a Júsufa, kteří s námi prakticky netrénovali, a zkoušce rozestavení 4-4-2, hrál Žižkov na začátku víc s míčem. Dali jsme ale tři krásné branky a druhá půle byla o tom, že jsme měli na trávníku mladé mužstvo se třemi kluky, kteří hru drželi. Někteří hráli na jiných postech než jsou zvyklí, bylo to trochu postově změněné, ale účel zápas splnil. Viděli jsme hráče i jejich aktuální formu, přitom jsme zvítězili, takže dobré.

Řekli si noví hráči, brankami i výkonem, o místo?
Nepřicházejí do klubu proto, aby seděli na lavičce. S tím nikdo nepočítá, byl by to nesmysl. Jde o velmi dobré fotbalisty, navíc je v tom i finanční investice, jsou to hráči do základu. Každý si ho musí uhrát, ale bylo by pro nás i pro ně velmi špatně, kdyby neměli hrávat v základu.

Výše zmiňované se týká i Jana Matouška, který by se chtěl v Liberci pokusit o restart.
Je to talent, umí dát gól a vzít to na sebe. Jaro nezažil povedené, myslím, že ho dohonila svalová zranění z podzimu. Jsme rádi, že se rozhodl pro nás. Bavili jsme se o tom, že trochu musí změnit myšlení... Jestli se chce prosadit v budoucnosti ve Slavii, musí víc bránit a víc pracovat pro tým směrem dozadu. Po ztrátě okamžitě přepínat do defenzivy. Ví, na čem chceme pracovat a věříme, že to společně dokážeme.

A co Jhon Mosquera? Jde o hráče, kterého jste dlouhodobě chtěli?
Objevila se informace, že trénuje s Bohemians, ale nemá podepsanou smlouvu a vyjednává o prodloužení. Řekl jsem, že jde o hráče velmi kvalitního a vedení na to nějakým způsobem reagovalo. Dohodli se. Jsou to věci, které jdou mimo mě a neovlivňuji je. Po sportovní stránce jsme věděli, že je kvalitní a v prvním zápase se vše také ukázalo. Je trochu rozdílný oproti našim klukům, ale je rychlostní, umí dát gól i výborný centr a navíc nepostrádá pracovitost. Měl by zapadnout do systému, který chceme hrát.

Panuje spokojenost s aktuálním kádrem? Jak se jeví obměna?
Z hlediska příchodu jsou hráči určitě kvalitní. Fotbalisté, kteří jsou náhradníci ve Slavii, nebo Mosquera, který je snad i mistrem Kolumbie... Velmi kvalitní mužstvo, pracujeme na příchodu dvou hráčů do defenzivy, protože tam cítíme... I proti Žižkovu jsme Fukalu s Mikulou zkoušeli na postech stoperů, máme trochu problém při doléčování Chaluše a zranění Jugase. Věříme, že je brzo uzdravíme, ale ještě dva hráči by měli přijít. Kvalitní mužstvo, které by potřebovalo trochu delší dobu na sehrání, optimální by byly čtyři týdny. Čas není, respektujeme to, musíme dát tým dohromady co nejdřív.

Jaký bude tedy nadcházející plán?
V sobotu hrajeme s Mladou Boleslaví, moc zápasů v rozpisu není. Dokážeme si vypomoct modelovým utkáním, kde díky kvalitě mančaftu mohou mít duely i větší tempo než v lize. Během soboty nás čeká generálka s Rapidem Vídeň, v Rakousku na soustředění jsme od pondělí do soboty.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná FCC
Mediální partneři
Beat radio Rengl