FC Slovan Liberec | Hoftych před APOELEM: Porveme se o postup, známe důležitost duelu (+ video)
Menu Další Zavřít Zavřít
30.09.2020

Hoftych před APOELEM: Porveme se o postup, známe důležitost duelu
(+ video)

Redakce
Liberec - Zápas play off Evropské ligy mezi Slovanem a kyperským APOELEM vypukne už ve čtvrtek v 19 hodin. Naše mužstvo bojuje o postup do základní skupiny po čtyřech letech. „Zvažovali jsme, že po návratu z Rumunska zůstaneme s hráči na hotelu, plán jsme ale nakonec zavrhli. Největším rizikem jsme totiž paradoxně v té době byli my sami," komentoval trenér Pavel Hoftych.

Před čtyřmi lety Slovan zvládl kvalifikační play off dvojzápas s kyperskou Larnakou (1:0, 3:0), teď se utká se soupeřem ze stejného ostrovního státu. „Jsme velmi rádi, že máme možnost hrát takový zápas. Vážíme si toho, los jsme měli doposud venkovní, mrzí nás, že nemohou přijít na stadion diváci,“ začal tiskovou konferenci trenér našeho mužstva.

Bojová nálada Liberce nechybí. „Porveme se o postup, jde o zápas roku 2020. Některé hráče jsme pošetřili, bylo to i z hlediska cestování, které sebere hodně sil," pokračoval Pavel Hoftych.

K dispozici bude mít realizační štáb kompletní kádr, celý tým má po návratu z Rumunska opakovaně negativní výsledek testu. „Všichni víme, že jde o důležitý zápas. Nechceme význam duelu zveličovat, abychom se zbytečně nedostávali pod tlak. Víme o co jde, popereme se s kvalitním i zkušeným soupeřem, který má zvuk."

Slovan se pokusí navázat na předchozí úspěchy z éry trenérů Jaroslava Šilhavého a Jindřicha Trpišovského. „Jsme rádi, že jsme dvěma výhrami navázali. Respektujeme sílu soupeře, APOEL se nachází v situaci, že by také potřeboval postoupit. Kdo bude mít víc štěstí a komu zápas vyjde lépe, bude se těšit z postupu," pokračoval Pavel Hoftych.

V čem podle něj spočívá největší síla soupeře? „Hlavně v ofenzivě, zkušenosti a schopnosti obcházet hráče v souboji jeden na jednoho. Dali dohromady nové mužstvo. Může jim trochu chybět týmovost, na tu budeme zase vsázet my."

Hostující trenér Marinos Ouzounidis zase ocenil kvalitu našeho mužstva. „Slovan je dobrý tým. Nemá sice tolik zkušeností, ale odehrál dobré duely. Kvalita mu určitě nechybí."

„Musíme se dobře přichystat na začátek zápasu a liberecké útočníky. Hraje se jediný zápas, nemáme prostor na chyby, musíme nechat na hřišti všechno. Chtěli bychom hrát doma, utkání ale bude bez diváků, takže takovou výhodu domácí zase mít nebudou," dodal trenér APOELU.

Zbytek slov trenéra Pavla Hoftycha i kouče Apoelu si můžete pustit v níže přiloženém videu:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer iQLANDIA
Mediální partneři
Náš region eFotbal