FC Slovan Liberec | Hráči Slovanu v reprezentacích, kdo se vydal za svým národním týmem?
Menu Další Zavřít Zavřít
06.10.2020

Hráči Slovanu v reprezentacích, kdo se vydal za svým národním týmem?

Šimon Knopp
Liberec - Na řadu přišla další reprezentační přestávka a Slovan bude mít tentokrát hned několikeré zastoupení v národních týmech. Jmenovitě se jedná o Filipa Nguyena, Martina Koscelníka a Kamsa Maru, kteří se připravují se seniorskými výběry. Další libereckou trojici tvoří Matěj Chaluš, Jan Matoušek a nově příchozí Michal Sadílek, tito fotbalisté naskočí za reprezentaci do 21 let.

Reprezentační „áčko“

Začněme českou reprezentací, na tu čeká hned trojice zápasů, nejprve přípravné utkání s Kyprem (7.10.) a následně dva duely v rámci Ligy národů UEFA (s Izraelem 11. 10. a poté se Skotskem 14.10.). Na svou šanci bude čekat Filip Nguyen, který nahradil v reprezentaci Ondřeje Koláře, jenž se zranil. Nguyen nakoukl do reprezentace již v posledním zápase se Skotskem, kde zůstal na lavičce.

Zbylí dva hráči v seniorských reprezentacích jsou Kamso Mara a Martin Koscelník. První jmenovaný bude mít šanci nastoupit ve výběru Guinei, jeho země sehraje přípravná utkání proti Gambii a Kapverdám. Oproti tomu Koscelník bude bojovat o post ve výběru Slovenska, které se představí nejprve v baráži o postup na EURO 2020 a následně i v Lize národů. Jejich soupeři budou Irsko a poté Skotsko a Izrael.

Česká rezprezentace do 21 let

V dresu „Lvíčat“ budeme mít šanci vidět hned trojici libereckých fotbalistů. Po dlouhodobém zranění se vrací do reprezentace Matěj Chaluš, doplní ho dvojice Jan Matoušek a Michal Sadílek. Česká U21 sehraje dva zápasy, a to proti výběru Skotska a Litvy. Lvíčatům zatím v boji o Mistrovství Evropy do 21 let ve skupině patří první místo a jistě ho budou chtít udržet i po dalších odehraných utkáních.

Všem našim hráčům v reprezentacích přejeme hodně štěstí, a ať se jejich starty obejdou bez zranění!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia AGRO CS a.s.
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec