FC Slovan Liberec | Hromada po Olomouci: Slovan byl první volba, v úvodu jsme hráli ustrašeně
Menu Další Zavřít Zavřít
22.08.2020

Hromada po Olomouci: Slovan byl první volba, v úvodu jsme hráli ustrašeně

Redakce
Liberec - První zápas pro náš tým skončil bez bodu, Slovan na Olomouc nestačil a z Hané odjíždí s prázdnou. Co výkonu chybělo a jak dlouho bude trvat sehrávání? „Snad co nejkratší dobu. Chceme, aby si to sedlo, změn bylo víc než dost. Ale myslím, že máme kvalitní kádr stejně jako minulý rok," komentoval po utkání záložník Jakub Hromada.

Co na úvod soutěže říct? Do utkání jste pravou nohou nevstoupili.
Asi ano, máte pravdu. Start nebyl z naší strany optimální. Chtěli jsme hru co nejvíc zjednodušit, protože máme nový tým a vše si sedá. Chtěli jsme hrát poctivě, ale možná jsme byli na začátku až moc ustrašení, z čehož pramenil inkasovaný gól. Mysleli jsme si, že ve standardních situacích budeme mít během zápasu převahu i díky nově příchozím vysokým hráčům, jenže... Připravujeme se na podobné situace včetně rohového kopu a inkasujeme, alespoň podle mě, laciný gól. Záhy jsme trochu nabrali odvahu, ještě do konce první půle jsme si vytvořili i šance. Druhý poločas byl nahoru-dolů, Olomouc nakonec byla o gól lepší. Nezbývá nám nic jiného, než dát hlavy nahoru a připravit se na Plzeň.

Asi hodně mrzí neproměněná penalta, že?
Je to škoda. Kamil v minulé sezoně penalty proměňoval excelentně, myslím, že jich dal šest ze šesti. Věřili jsme mu i teď, ale to se stane... Úplně v pohodě, daleko jiní hráči nedávají v dnešní době penalty, je třeba Kamila povzbudit a jedeme dál.

A co tvůj souboj s Martinem Nešporem, který zkoumal VAR, ale nakonec červenou kartu neudělil?
Upřímně jsem hned panu rozhodčímu říkal, že šlo o jasnou červenou. Někdy to možná pro oko diváka není nejhezčí, možná občas něco přifilmujeme a přidáme tomu něco, ale myslím, že mi tam tentokrát dal loket úplně zbytečně. Od toho tu každopádně jsou čtyři pět rozhodčích i u videa. Možná by se zápas vyvíjel jinak, ale zbytečně nebudeme polemizovat, jestli měla, nebo neměla být.

Jak dlouho bude podle tebe trvat fáze sehrávání, o které mluvili trenéři?
Budeme doufat, že co nejkratší dobu. Možná je dobře, že v prvních pěti šesti týdnech jsou v plánu dvě reprezentační přestávky, čímž rozhodně neříkám, že začneme hrát až po nich. Chceme, aby si to sedlo, změn bylo víc než dost. I tak myslím, že máme kvalitní kádr stejně jako minulý rok. Trenéři říkají a my hráči s tím souhlasíme, že potřebujeme ještě víc času. Už teď proti Olomouci jsme předvedli některé náznaky, musíme se každopádně z utkání poučit a doufat, že za týden předvedeme proti Plzni lepší výkon.

Jak se vám procentuálně povedlo přenést do utkání předzápasové pokyny?
Pokyny jsme se snažili plnit už od první minuty. Ale jak už jsem říkal, v úvodu jsme byli ustrašení, z čehož pramenily chyby i první gól. Pak si to trochu sedlo a hráli jsme přibližně to, co jsme chtěli a chceme hrát. Ve hře bylo ještě mnoho nepřesností a věcí, které musíme doladit. Máme před sebou ještě mnoho času, i když je potřeba body sbírat co nejdřív.

Trenér Pavel Hoftych říkal, že Liberec byl tvá jednoznačná volba, co se týče hostování ze Slavie. Je to pravda?
Jednoznačně. Hlavně jsem chtěl zabojovat o šanci ve Slavii v přípravě, což se mi možná i podařilo, protože jsem s ní podepsal novou smlouvu. Následně jsme po dohodě s trenéry Slavie uznali za vhodné, že by bylo ještě dobré jít minimálně na půl roku do Liberce. Byla to moje jasná první volba, nebylo moc co řešit. Natahovalo se to kvůli jiným věcem, ale jsem rád, že můžu být ve Slovanu. Žádné jiné týmy v Čechách nebo někde jinde pro mě nepřicházely v úvahu, co se týče hostování. Věřím, že se i já i my jako Liberec posuneme ještě o krůček výš, než kde jsme byli poslední půlrok.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum DB Schenker
Mediální partneři
Liberecká drbna Rádio Impuls