FC Slovan Liberec | JIŘÍ KAISER HODNOTÍ UPLYNULOU SEZONU V RÁMCI DOROSTENECKÝCH KATEGORIÍ
Menu Další Zavřít Zavřít
28.06.2020

JIŘÍ KAISER HODNOTÍ UPLYNULOU SEZONU V RÁMCI DOROSTENECKÝCH KATEGORIÍ

Mikuláš Borkovec

"Hodnocení dorostenecké kategorie je rozporuplné vzhledem k nedohrání letošní sezóny. Jednoznačně nás to mrzí z důvodu dobře rozehrané soutěže U 19, kdy jsme díky postavení v tabulce a výkonům mohli reálně myslet na postup do CELOSTÁTNÍ LIGY STARŠÍHO DOROSTU. Nedá se nic dělat. Hodnotit umístění jednotlivých týmů v soutěži mi z hlediska nedokončení přijde nepodstatné a nevypovídající. Pokračovali jsme v mezinárodní konfrontaci v rámci jednotlivých období, která pro nás byla velice přínosná a často nahrazovala absenci těžkých utkání v soutěži.

Kladem je určitě větší zapojení našich odchovanců v A týmu, což bude doufám v budoucnu motivací pro další mladé hráče. O to dříve se hráči ročníku 2001 zapojili do procesu v B týmu a měli tím pádem větší prostor si říct o výraznější pozici pro příští sezónu. V pauze se také podařilo zapracovat na koncepci, strategii a propojenosti v jednotlivých stupních výchovy hráčů v naší akademii.

Pracovali jsme na nastavení jednotné herní koncepce u všech dorosteneckých týmů, která se zaměřuje na herně-konstruktivní pojetí s aktivitou a snahou v obranné i útočné fázi hry, vysokým presinkem a konstruktivní rozehrávkou při zakládání útoků. Věřím, že z tohoto budeme těžit v naší budoucí práci.

Určitě kladně hodnotíme zefektivnění spolupráce s kondičním úsekem, což se projevilo na zlepšení v silové připravenosti, nastavení jednotného mikrocyklu a nastavení individuálních programů v době korona krize, sběru dat z GPS. Pokračujeme ve speciálních postových tréninkových jednotkách, kdy jsou hráči rozdělení do skupin, kde pracují pod vedením jednotlivých trenérů na daná témata.

Mrzí nás téměř nulové zapojení našich hráčů v reprezentačních výběrech, což je oblast, ve které bychom byli rádi, aby v budoucnu došlo ke zlepšení.

Kladně hodnotím spolupráci dorosteneckých trenérů, což vede, k již zmíněné větší jednotnosti, dobré pracovní atmosféře. Za dosavadní práci bych chtěl kolegům a kolegyním poděkovat, popřát hezkou, ale krátkou dovolenou a doufám, že se sejdeme na startu další sezóny plni energie a odhodlání povznést naší práci o další stupínek výše, tak aby nás nejen naplňovala, ale přinesla kýžené ovoce v podobě startu dalších hráčů, kteří prošli naší akademií v našem A-týmu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Banua
Mediální partneři
eFotbal Rengl