FC Slovan Liberec | Je hezké, že hrajeme na oko pěkně. Důležité jsou však body, má jasno Breite
Menu Další Zavřít Zavřít
30.07.2018

Je hezké, že hrajeme na oko pěkně. Důležité jsou však body, má jasno Breite

Tomáš Honzejk
PLZEŇ/LIBEREC - Nebyl to od Slovanu vůbec špatný výkon. V úmorném vedru běhali a napadali. Hráli velmi vysoko a Plzeň si s tím v prvním poločase nevěděla rady. Ve druhé půli však Západočechy spasil kanonýr Krmenčík. "Po přestávce jsme se hledali. Plzeň je silné mužstvo a potrestali nás za to," je si vědom slabé čtvrthodinky kapitán Slovanu.

Jak moc mrzí tato prohra? Plzni jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem.

Tahle prohra bolí. Myslím si, že jsme tu odehráli dobré utkání. Měli jsme šance. Od začátku jsme hráli na Plzeň vysoký presink přesně tak, jak jsme si řekli a vycházelo nám to. Byl to vyrovnaný zápas. O to víc ta prohra bolí. O poločase jsme si řekli, že budeme pokračovat v aktivní hře a místo toho jsme se prvních 15 minut hledali. Plzeň je silné mužstvo a potrestali nás za to.

Jak náročné bylo hrát vysoký presink v takovém horku?

Pokyny byly dané v týdnu. Připravovali jsme se na to, že nebudeme vyčkávat v bloku, ale napadat. Myslím si, že nám to vycházelo. Jak jsem říkal, prvních 15 minut v druhé půli nám to nešlo a stálo nás to zápas.

Překvapilo vás, že se Plzeň v prvním poločase nedostala do výrazného tlaku, jak je tu zvykem?

Já bych řekl, že byla překvapená spíše Plzeň, že sem někdo přijel hrát vysoký presink. Oni to nemají jednoduché, když sem každý přijede hrát v bloku. My máme doma občas to samé, že soupeř přijede zatažený. Nejspíše to od nás nečekali. My z toho bohužel nic nevytěžili a jedeme zpět bez bodu.

Neulehčilo vám situaci plzeňské rozestavení 4-4-2, že jste měli o jednoho hráče ve středu pole navíc?

Nevím, jestli ulehčilo. My jsme se soustředili hlavně na sebe a myslím si, že nám ten presink vycházel. Plzeň nevěděla, jak se přes nás dostat. I jejich nakopnuté míče jsme sbírali.

Herně to není vůbec zlé. Jste spokojeni se vstupem do sezóny?

Je sice hezké, že hrajeme na oko pěkně. Důležité jsou však body a ty si odsud neodvážíme. Po dvou kolech máme tři body a doma nás čekají Teplice, které v tomto kole předvedly dobrý výkon. Bude to těžké, ale my musíme sbírat body. Jak jsme říkali před sezónou, chceme hrát nahoře.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vavruška Hanke Liberecký kraj
Mediální partneři
rtm plus eFotbal