FC Slovan Liberec | Je to škoda, mohli jsme ještě bojovat o výsledek, smutní po smolné brance Matoušek
Menu Další Zavřít Zavřít
07.04.2021

Je to škoda, mohli jsme ještě bojovat o výsledek, smutní po smolné brance Matoušek

Šimon Knopp
Liberec/Plzeň – Slovan dlouho držel naději na postup, s Plzní hrál vyrovnané bezbrankové utkání. Ovšem tři minuty před koncem přišla defenzivní minela, která nás stála zápas i další možné pokračování v MOL Cupu. Pro fanoušky Liberce je pozitivní zprávou alespoň návrat Jana Matouška, který dlouho léčil zranění. „Jsem moc rád, že jsem mohl nastoupit,“ komentoval svůj návrat na trávník Matoušek.

Během zápasu si ani jedno z mužstev nevytvářelo příliš šancí, bylo patrné, že se jedná o velmi důležitý zápas?

Přesně tak. Pohárové zápasy takové bývají. Hraje se na jeden zápas, týmy na sebe čekají, nechtějí udělat nějakou chybu a zbytečně neriskují. Toto si myslím, že byl ten důvod, proč celé utkání bylo opatrné.

Plzeň od prvních minut držela míč na svých kopačkách, bylo fyzicky i psychicky hodně náročné hrát bez balonu?

Já jsem tam byl třicet minut, ale jak takové zápasy znám, je hrozně těžké běhat bez balónu. Když se míč získá, tak si ho tolik neužijeme, a to ubírá nejvíce sil. I proto brejky nejsou třeba tak nebezpečné a je to pro nás hodně těžké.

Obrovské nedorozumění v závěru vedlo k jediné brance utkání... Do prodloužení zbývalo už jen pár minut, mrzí inkasovaná branka o to více?

Ano, mrzí to o to více. Celý zápas držíme remízu, může se jít do prodloužení. Ale my dostaneme v 87. minutě takovýto smolný gól. Bohužel nevím, jak to bylo, jestli si kluci dávali přednost… Je to škoda, mohli jsme ještě bojovat o výsledek. Třeba by se šlo na penalty a tam je to už padesát na padesát.

Co dnes jinak říci výkonu defenzivy? Plzeň mnoho šancí neměla...

Kluci celý zápas poctivě bránili, Plzeň do ničeho nepustili. Pak si dáme branku úplně sami…

Naopak směrem do útoku to dnes nebylo ideální. Vlastně ani střela na branku... Co zlepšit do příště?

To je hrozně těžká otázka. Záleží i proti jakému týmu hrajeme. Plzeň je velmi známá tím, že hodně kombinuje. Síly ubývají bráněním a poté logicky nestačí síly ani do brejků. V tomhle ohledu je to pro nás strašně těžké. Už proti Ostravě toho moc nebylo, takže se musíme s kluky kousnout, začít hrát tak jako na podzim nebo teď na začátku jara.

Dlouho jsi nehrál kvůli zranění, jak se cítíš?

Byly to čtyři měsíce, pro mě hrozně dlouhé. V podstatě měsíc a půl až dva jsem byl v úplném klidu. To znamená, že zhruba dva měsíce již trénuji. V plném zatížení jsme byl poslední tři týdny. Jsem moc rád, že jsem mohl nastoupit.

Dnes jsi naskočil na třicet minut, cítíš se už i na větší porci zápasu?

Každým tréninkem to přibývá. Zápasy mi dají nejvíce. Neříkám, že to je na celý zápas, ale kolem šedesáti minut bych zvládl.

V dalším utkání narazíme na Slovácko, další důležitý zápas... Jak se budete připravovat a s čím tam pojedete?

Pojedeme tam s tím, že chceme získat tři body. Moc času na přípravu nám nezbývá. Zítra máme takový regenerační trénink, v pátek je již předzápasový a hned po něm vyrážíme na Slovácko. Je to teď velmi rychlé a musíme se soustředit už na sobotu, abychom zde tři body vybojovali.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Pavlů innovation
Mediální partneři
Beat radio Radio Blaník Liberec