FC Slovan Liberec | Je tu další Podještědské derby, na stadion U Nisy přijede Jablonec!
Menu Další Zavřít Zavřít
18.10.2019

Je tu další Podještědské derby, na stadion U Nisy přijede Jablonec!

Šimon Knopp
Liberec – V dalším kole FORTUNA:LIGY přijde na řadu souboj dvou rivalů z Libereckého kraje. V 52. Podještědském derby se Slovan v domácím prostředí utká s týmem FK Jablonec. Naši hráči budou mít velkou motivaci vstřelit gól a přerušit nepříznivou bezbrankovou sérii, která proti Jablonci trvá již 4 zápasy. Přijďte podpořit svěřence trenéra Hoftycha v sobotu od 14:30 hodin na stadionu U Nisy! A Přijďte včas! Program v oblíbené předzápasové fanzóně, tentokrát opět se soutěží o ceny od Pivovaru Svijany, začne už v 13:30.

FK Jablonec – Boj o skupinu o titul a kolísavá forma

Jablonec vstoupil do letošního ročníku FORTUNA:LIGY dobře, protože v prvním zápase přišlo vítězství 2:0 proti Bohemians. Následovala porážka 0:2 se Spartou a velmi vysoká výhra 6:0 nad Slováckem. Ve 4. kole Jablonečtí remizovali s Českými Budějovicemi 1:1, poté svěřenci trenéra Rady brali dvakrát 3 body po výhrách 2:1 nad Opavou a Mladou Boleslaví. Proti Příbrami hráči předvedli asi doposud nejhorší výkon v tomto ročníku, který skončil porážkou 0:4. V posledních pěti zápasech Jablonec dvakrát zvítězil, jednou remizoval a dvakrát odjížděl bez bodů. Výhry zaznamenal za výsledky 2:1 proti Baníku a 1:0 proti Zlínu. Naopak nestačil na silnou Plzeň (2:3) a Slavii (0:2) a s Olomoucí získal pouze bod za nerozhodný výsledek 2:2.

Co se týče defenzivních statistik, Jablonec příliš nevyniká a mnohdy je na tom podobně jako naše mužstvo. Rozdíl nalezneme spíše v ofenzivních statistikách. Jablonečtí vsítili 20 gólů a drží si v tomto ohledu 6. místo v tabulce. Hráči nestřílí tak často, ale mají jednu z nejlepších úspěšností poměru střel mimo a na branku. Jablonec stejně jako Slovan postoupil do dalšího kola MOL Cupu. V zápase proti Brnu rozhodl brankou až v 86. minutě Jovovič (vstřelil vítězný gól na 3:2) a v osmifinále narazí na Opavu, a to ve venkovním prostředí.

Nejlepším střelcem Jablonce je mladík Jan Matoušek, který zvládl 5 tref. V těsném závěsu za ním je Honza Sýkora se čtyřmi. V počtu asistencí vede Jovović se čtyřmi, stíhá ho duo Matoušek - Sýkora, které má na kontě tři asistence. To, že Jovović, Sýkora a Matoušek patří mezi klíčové hráče, potvrzuje i fakt, že mají nejvíce přihrávek do šance (dohromady 39). Brankářem číslo jedna je Vlastimil Hrubý, jenž vychytal 3 čistá konta.



FC Slovan Liberec – Poslední nepovedené utkání a remízový přípravný zápas

Naposledy se Slovan představil v rámci ligy v zápase na Slovácku, který skončil porážkou 1:3. Rozhodl především začátek utkání, rychlý smolný vlastní gól Hybše a v 8. minutě trefa Ondřeje Šašinky. Slovan se dokázal oklepat až v závěru první půle, když vstřelil kontaktní gól Baluta. Musovi se podařilo ve druhé půlce rozvlnit síť, ovšem video gól odvolalo a Slovácko přidalo třetí trefu, která definitivně rozhodla o výsledku utkání. Během reprezentační přestávky sehrál Slovan přípravný zápas proti Varnsdorfu, trenér Hoftych dal šanci i širšímu kádru a nakonec (i díky chycené penaltě Knoblocha) se oba týmy rozešly nerozhodně 0:0 (reportáž ze zápasu zde).

Slovan má proti Jablonci historicky příznivou bilanci, ovšem je pravdou, že se mu v posledních duelech příliš nedařilo. Naposledy jsme tam prohráli v 5. kole Skupiny o titul 0:1. Po nevyužitých šancích jsme inkasovali, když se trefil Holeš a na gólovou trefu jsme již nedokázali odpovědět. O gólových momentech i dalších statistikách z již odehraných derby si můžete přečíst v tomto článku.

Pokud vás zajímá, co říkali trenér Hoftych a brankář Nguyen na předzápasové tiskové konferenci, klikněte zde.

Nezapomeňte podpořit naše hráče v prestižním Podještědském derby přímo na stadionu, tuto sobotu od 14:30!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. Liberecký kraj
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec