FC Slovan Liberec | Juniorka se pokusí zmenšit náskok druhé Mladé Boleslavi
Menu Další Zavřít Zavřít
01.03.2019

Juniorka se pokusí zmenšit náskok druhé Mladé Boleslavi

Redakce
Liberec - Zatím jako na horské dráze. Juniorka vyhrála první utkání jarní fáze sezony nad Duklou 5:1, posléze však podlehla lídrovi tabulky Spartě 0:3. Teď čeká naše mužstvo další veledůležitý souboj, modrobílí se pokusí v pondělí od 13:00 zabojovat na turnovské půdě o druhé místo v souboji s Mladou Boleslaví.

Otevření střelnice, pak nula

Svěřenci trenérů Papouška s Myslivcem vstoupili do jarní fáze sezony na výbornou. Porazili Duklu 5:1, pak však přišla lekce z produktivity v podobě prohry 0:3 se Spartou. Severočeši ale budou mít šanci na reparát, postaví se proti druhé Mladé Boleslavi.

Fotbalisté z města proslulého automobilovým průmyslem v obou dosavadních utkáních bodovali. Nejprve porazili Plzeň těsně 2:1 a záhy remizovali s Příbramí 1:1. Aktuálně mají na třetí Slovan náskok čtyř bodů. I v případě prohry by si tedy svou pozici v tabulce udrželi.

Tuhé boje. Historie nezná vítěze

Obě mužstva se spolu v aktuálním ročníku utkala jednou, Slovan na konci září vyhrál těsně 2:1 brankami Aleše Nešického a Jana Pázlera. Právě tento výsledek vyrovnal historickou bilanci obou soupeřů, ze čtrnácti duelů nevyplývá papírový favorit pro nadcházející souboj.

Jak Liberec, tak Mladá Boleslav vyhrály pět utkání. Ve zbylých čtyřech soubojích rozhodčí odpískal konec za nerozhodného stavu. Mírnou výhodu mají Středočeši ve vstřelených brankách a to poměrem 37:23.

Atraktivní utkání přivítá Turnov a jeho začátek je naplánován na pondělních 13 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FK Mladá Boleslav
14 ZÁPASY 14
5 VÝHRY 5
4 REMÍZY 4
23 VSTŘELENÉ GÓLY 37

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 1:2 (1:1)

Branky: 45+2. Kateřiňák (z pen.) – 5. Nešický, 80. Pázler.

Rozhodčí: Orel – Myška, Novák.

ŽK: 19. Křapka, 33. Kateřiňák, 37. Kopa – 19. Köstl.

Mladá Boleslav: Mikulec – Krčmář (81. Dib), Novák, Vejr (69. Jerchov), Kateřiňák (77. Komárek), Hubínek, Kopa (C), Šimon, Král, Křapka, Valenta.

Slovan: Vliegen – Köstl, Fukala, Prokš (C), Lehoczki, Nešický (26. Kratochvíl, 88. Lábek), Pázler, Petr, Kazda, Pešek, Gembický.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Ermeg
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec