FC Slovan Liberec | Juniorka se poprvé představí doma. Poradí si s loňskými mistry?
Menu Další Zavřít Zavřít
30.07.2018

Juniorka se poprvé představí doma. Poradí si s loňskými mistry?

Redakce
Liberec - Netradičně v úterý 31. července čeká naši juniorku první domácí zápas v této sezoně. A půjde o pořádně náročnou zkoušku! Na Městský stadion totiž zavítají Teplice, tedy mistr Juniorské ligy 2017/18.

Loňský šampion

Teplice mají za sebou skvělou sezonu. V ročníku 2017/18 nejprve s přehledem zvládly základní část, v níž skončily s 42 body pouze o skóre druhé za Spartou, a v následné nadstavbě si s 18 body dokráčely pro celkové prvenství.

Také novou sezonu načal severočeský tým velmi dobře. V prvním kole vyzvali Tepličtí doma silnou Příbram, které nepovolili ani jednou skórovat a nakonec si dokráčeli pro vítězství 2:0, když se v první půli prosadil Válek a po necelé hodině hry přidal druhý zásah Mustafič.

Nezvládnuté derby

To Slovanu vstup do nového ročníku tolik nevyšel. Před týdnem se naši mladíci představili v Jablonci, kde je hned v prvním duelu čekalo Podještědské derby. První poločas nabídl divoký průběh, když se nejprve domácí dostali do vedení, Wesley Da Silva během dvou minut otočil na 2:1 a Jablonec ještě před poločasem srovnal na 2:2.

Zato po změně stran se i přes velké šance výběru trenérů Papouška a Myslivce měnilo skóre pouze jednou, a to osm minut před koncem, kdy jablonecký Breda uklidil přímý kop do rohu branky. V Podještědském derby si tak Slovan připsal prohru 2:3.

Bilance ve prospěch Teplic

Ani na poslední zápas s Teplicemi jistě naše juniorka nevzpomíná zrovna v dobrém. V nadstavbě o titul totiž v květnu prohrála na půdě Teplic 0:3. Rozhodnuto bylo už po poločase, po vyloučení Köstla navíc Slovan dohrával pouze v deseti.

Podaří se Slovanu tuto porážku odčinit? Utkání startuje na Městském stadionu v úterý v 11 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FK Teplice
13 ZÁPASY 13
3 VÝHRY 5
5 REMÍZY 5
15 VSTŘELENÉ GÓLY 25

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FK Teplice – FC Slovan Liberec 3:0 (3:0)

Branky: 18. Haljeta, 32. Hruštinec, 45+1. Šimeček.

Rozhodčí: Severýn – Wilczek, Vitner.

ŽK: 36. Čmovš, 62. Hruštinec – 38. Micovčák, 62. Köstl.

ČK: 66. Köstl.

Teplice: Němeček – Čmovš, Kodeš, Haljeta (73. Novotný), Hruštinec, Šimeček (78. Martirosjan), Trubač (60. Gebert), Zárybnický, Díaz (72. Berešík), Hasil (K) (82. Kotrba), Richter.

Slovan: Nguyen – Köstl, Heppner (K) (49. Doležal), Vrabec, Baláž, Micovčák, Kazda, Vukliševič, Dvořák, Michal (80. Sixta), Gembický (70. Vébr).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Nisa Liberec
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact