FC Slovan Liberec | Juniorku čeká pražská Sparta! Atraktivní duel v pondělí od 13 hodin
Menu Další Zavřít Zavřít
05.05.2019

Juniorku čeká pražská Sparta! Atraktivní duel v pondělí od 13 hodin

Redakce
Liberec - Parádní akce a ofenzivní podívaná. Takové jsou většinou bitvy juniorky Slovanu s pražskou Spartou a jinak tomu zřejmě nebude ani tentokrát. Naše mužstvo má soupeři co oplácet, prohrálo totiž oba úvodní vzájemné zápasy sezony. Atraktivní souboj startuje na Městském stadionu v pondělí od 13 hodin.

Dva zápasy, hrozivé skóre

Juniorce se v aktuálním ročníku proti pražské Spartě příliš nedařilo. Svěřenci trenérů Petra Papouška a Petra Myslivce Pražanům dvakrát podlehli celku z hlavního města jednoznačnými výsledky 1:4 a 0:3. Sparta vybojovala v základní části skupiny Čechy první místo.

Teď se však karty obrátily. Naše mužstvo vyhrálo z úvodních pěti utkání nadstavby hned čtyři, jedinou prohru si připsalo v zápase se Slováckem (0:1). V posledním duelu navíc přehrálo do té doby stoprocentní olomouckou Sigmu, které uštědřilo první porážku a zároveň i bodovou ztrátu v nadstavbě (2:1).

Sparta dohání, souboj nemá favorita

Pražané ale rozhodně nezůstávají pozadu. V posledních dvou střetnutích přehráli jak Slovácko (2:1), tak Hradec Králové (2:0) a s deseti body okupují třetí pozici tabulky. Na první duo Liberec - Olomouc mají jen dvoubodovou ztrátu.

Jediným úspěšným střelcem našeho mužstva proti Spartě v sezoně 2018/2019 byl útočník Dominik Gembický, jenž se prosadil v prvním měření sil. Podaří se Slovanu tentokrát rivala udolat? To se ukáže už v pondělí. Utkání začíná na Městském stadionu ve 13 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec AC Sparta Praha
15 ZÁPASY 15
4 VÝHRY 9
2 REMÍZY 2
17 VSTŘELENÉ GÓLY 30

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

AC SPARTA PRAHA - FC Slovan Liberec 3:0 (1:0)

Branky: 5. Ćivić, 71. Hájek, 76. Pulkrab.

ŽK: 10. Penc, 23. Flak – 78. Baláž, 90+1. Prokš.

Sparta Praha: Heča – Gabriel, Penc, Sváta, Ćivić, Pulkrab, Sláma (83. Čajkovský), Cabadaj (C) (80. Palečko), Flak (77. Prokopec), Hájek, Abdelkader (61. Traoré).

Slovan: Hasalík – Baláž, Köstl, Lehoczki (81. Lábek), Fukala - Prokš, Kazda (70. Vrabec), Micovčák (75. Dvořák) - Mussa (65. Gembický), Pázler (75. Petr), Šulc.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Pulsklima
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl