FC Slovan Liberec | Juniorská liga startuje, Slovan na úvod čeká derby!
Menu Další Zavřít Zavřít
23.07.2018

Juniorská liga startuje, Slovan na úvod čeká derby!

Redakce
Liberec - Ostřejší start sezony si naše juniorka ani nemohla představit. Hned v rámci prvního kola totiž v úterý zamíří na hřiště rivalů z Jablonce. Zvládnou svěřenci trenérů Myslivce a Papouška Podještědské derby?

Poslední sezona

Juniorská liga má před sebou svou poslední sezonu. Odehraje se ve stejném formátu, jako před rokem, soutěž tedy bude rozdělena na moravskou a českou část. V té české se utká celkem dvanáct mužstev každý s každým dvakrát, v moravské pak zbylých osm účastníků sehraje mezi sebou po třech zápasech.

Po základní části bude následovat nadstavba, v níž se deset nejúspěšnějších mužstev (šest z české skupiny a čtyři z moravské) utká o titul a zbylých deset sehraje zápasy o konečné umístění. V minulém ročníku tento systém Slovanu svědčil, náš tým se probojoval do skupiny o titul a nakonec obsadil solidní celkovou sedmou příčku.

Bohatá příprava

Naše mladíky před touto závěrečnou sezonou čekala velmi bohatá příprava, během níž se utkali hned s třemi účastníky druhé ligy. Zatímco Ústí nad Labem podlehli pouze těsně 1:2 a s Pardubicemi si dokonce stejným poměrem poradili, proti Varnsdorfu se juniorům vůbec nevedlo a prohráli vysoko 0:6.

Kromě těchto zápasů se dále Slovan utkal také s juniorkou Sparty, které podlehl 0:4, a na závěr přípravy porazil v generálce divizní Turnov 6:2. Na tento výsledek bude chtít juniorka navázat v prvním ostrém utkání na hřišti Jablonce.

Kdo ovládne derby?

Dosud poslední juniorské Podještědské derby patřilo Slovanu, který na jaře přehrál rivaly z Jablonce 3:0. I díky tomu se náš tým může chlubit skvělou bilancí ze vzájemných duelů v Juniorské lize, když z dvanácti zápasů sedmkrát vyhrál. Pouze čtyřikrát se radovali hráči Jablonce, jednou pak utkání skončilo remízou.

Vstoupí naše juniorka do nové sezony úspěšně? Podještědské derby odstartuje v úterý v 11 hodin!

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FK Jablonec
12 ZÁPASY 12
7 VÝHRY 4
1 REMÍZY 1
27 VSTŘELENÉ GÓLY 15

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – FK Jablonec 3:0 (2:0)

Branky: 8. Vrabec, 25. Ševčík, 77. Knejzlík.

Rozhodčí: Královec – Wilczek, Koval.

ŽK: 49. Ševčík - 42. Diviš, 64. Kubista.

Slovan: Nguyen – Köstl (5. Prokš), Knejzlík (86. Šustek), Vrabec, Baláž, Heppner, Havelka, Dvořák, Ševčík (79. Doležal), Kristian, Gembický (69. Micovčák).

Jablonec: Richter – Piroch, Jankovič, Petržilka, Diviš (86. Maqastena), Pleštil, Hlůže (82. Dostál), Kebísek (42. Schön), Čvančara (75. Vitkovič), Kubista M., Hajdo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Mattoni Pytloun
Mediální partneři
Rengl Beat radio