FC Slovan Liberec | Karafiát: Mrzí nás to strašně, na hřišti bylo jenom jedno mužstvo
Menu Další Zavřít Zavřít
04.03.2019

Karafiát: Mrzí nás to strašně, na hřišti bylo jenom jedno mužstvo

Redakce
Liberec - Byl to další kvalitní výkon ve velkém zápase, ale zároveň také další nulový zisk. U Nisy to v aktuální sezoně nevyšlo vítězně Slovanu proti Slavii, Spartě i Plzni. Zatímco v prvních dvou zmiňovaných duelech naše mužstvo prohrálo 0:1, v posledním naopak ztratilo vedení, i když opanovalo statistiky. „Zatím nám ve velkých zápasech něco chybí. Šancí máme hodně, ale musíme dávat góly. Snad to příští týden už konečně prolomíme," komentoval nejen duel se Spartou Ondřej Karafiát.

Taková porážka asi mrzí hodně, že?
Mrzí opravdu hodně. Myslím, že to byl zápas o jednom týmu a ten jsme byli my. V první půli jsme si vytvořili hodně šancí na to, abychom se prosadili. Nakonec rozhodla maličkost. Gól jsme si dali v podstatě sami... Neuhlídali jsme je při standardce, ale zamezit jsme tomu mohli už předtím.

Co se při standardní situaci stalo?
Costa má dobré hlavičky, což jsme věděli. Do souboje s ním šel Libor Kozák a nějak se to přes něj se štěstím dostalo... Štěstí bohužel hrálo do karet Sparty. Hrozně nás výsledek mrzí, byli jsme na hřišti jednoznačně lepší.

První půli jste odehráli velmi agilně. Nemohla si právě aktivita vybrat svou daň?
Ve druhém poločase jsme určitě chtěli pokračovat ve stejné hře. Trochu se nám to nepovedlo, ale Sparta si stejně kromě gólu nevytvořila ani jednu vyloženou šanci. Ač jsme v těchto velkých domácích zápasech lepším týmem, zatím toho nevyužíváme k zisku bodů.

Zranil se navíc Taras Kačaraba. Jak pro tebe bylo náročné působit v novém složení?
Minule jsem chyběl já a kluci to zvládli dobře. Poločas jsme podle mě dohráli dobře i s Honzou Mikulou. Ať chybím já, nebo Taras, máme hráče na to, abychom se nehradili. Doufám ale, že Tarasovi nebude nic vážného, kotník měl pěkně oteklý. Přeju si, ať se dá co nejrychleji dohromady a bude co nejdřív zpátky.

Stíháte si vůbec během zápasu v plném tempu po střídání udělit nějaké pokyny?
Miky je zná, patří k fotbalově chytrým hráčům. Zvládl to stejně jako poslední zápas výborně. V podstatě si tam ani není co říkat, snažíme se hrát pořádně stejně: být aktivní a ve stoperské dvojici se doplňovat.

Může se hodnotit defenzivní činnost i tak jako vyvedená? Přece jen Sparta opravdu šance neměla.
Dobře by byl odvedený, kdybychom nedostali gól. Strašně to mrzí, ve velkých zápasech nám něco chybí. Možná se uklidnit, dát brzo gól... Nicméně branky nepřicházejí a musíme vzadu udržet nulu, což se nepovedlo. Obrana je od toho, abychom brankám zamezili, hodnotil bych jí tak za čtyři.

První duel odehrál Jan Sýkora. Co jsi na něj říkal a střídal brzy kvůli chybějícímu fyzickému fondu?
Honza toho kvůli zranění během tří týdnu moc nenaběhal. V první půli každopádně dělal svými náběhy Spartě pořádný vítr. Nevěděli, která bije. Pomohl nám v první půli, ale bude si muset něco doběhat, aby nám v příštím zápase pomohl ještě víc.

Věříš, že v Olomouci prolomíte střeleckou smůlu?
Chtělo by to. Šancí si vytváříme hodně. V minulém utkání dal Libor Kozák gól, proti Příbrami také. Tentokrát mu to nevyšlo, nedá se nic dělat. To se stává. Věříme, že příště šance proměníme.

K tvému trestnému kopu. Šel kopnout ještě lépe?
Asi možná ještě víc do kraje, tedy z mého pohledu doleva. Bylo to další utkání, kdy jsme Florina prodali... Šancí si vytvoříme hrozně moc a pak je gólman soupeře za hvězdu. Nita není určitě první. Ale do příště to natrénuji tak, aby gólman neměl šanci.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Pulsklima
Mediální partneři
rtm plus Náš region