FC Slovan Liberec | Karafiát po návratu: Těším se! Co říká na gól?
Menu Další Zavřít Zavřít
11.01.2021

Karafiát po návratu: Těším se! Co říká na gól?

Redakce
Belek/Liberec – Jen půl roku si dal Ondřej Karafiát pauzu od Slovanu. Po podpisu smlouvy s pražskou Slavií se na jarní fázi aktuálního ročníku FORTUNA:LIGY vrací pod Ještěd, kde výrazně pomohl našemu mužstvu k předkolům pohárové Evropy. „Doufám, že pomůžu sobě a týmu se znovu pobít o nejvyšší příčky. Proto jsem tady," říká 26letý stoper úvodem.

Má za naše mužstvo odehráno vůbec nejvíc zápasů z celé kabiny. Ondřej Karafiát za Slovan nastoupil v lize už k 109 utkáním, na jaře přidá další, protože bude v partě kouče Pavla Hoftycha hostovat z pražské Slavie. „Na návrat jsem se těšil, partu tady skoro celou znám. Moc kluků se neobměnilo," podotýká obránce, jenž vinou zranění odehrál na podzim jen 174 minut.

Byla ve hře jiná varianta než naše mužstvo? „Ano, ale spíš z rodinných důvodů. Chtěl jsem zůstat v Praze a dojíždět blíž za rodinou. To se nepovedlo, přišel Slovan a jsem rád, že to takhle dopadlo," vysvětluje Karafiát, jemuž se v prosinci narodila dcera Evelin.

Během podzimu po očku sledoval výkony Slovanu v Evropské lize, k níž výrazně přispěl vybojováním účasti v předkolech pohárů. „Těší mě to, jelikož klub do pohárů patří. Jsem rád, že se povedlo ve skupině Liberci udělat tolik bodů, osobně jsem ani nečekal, že by jich mohlo být tolik."

Cíl pro nadcházející půlrok je jasný! „Věřím, že pomůžu sobě a Slovanu se znovu pobít o evropské příčky. Proto jsem tady," shrnuje Karafiát, kterému do Edenu odešel bývalý parťák ze stoperské dvojice Taras Kačaraba.

Tým absolvoval soustředění v teplém tureckém podnebí, před sobotním zápasem s Bohemians 1905 se znovu bude muset aklimatizovat na chladném severu. „Užil jsem si soustředění strašně moc. Když jsem viděl podmínky, v nichž trénují ostatní týmy, byl jsem rád, že se povedlo."

Zvykat si musel kmenový hráč Slavie také na trochu odlišný styl přípravy, která je zaměřená na silový trénink. „Byla to dřina, museli jsme to nacpat do pár dní. Příprava je trochu jiná než ve Slavii, je tu víc trochu silové složky. Doufám, že jsem si zvyknul a bude to šlapat."

V lize má zatím Karafiát jedinou branku, teď se však trefil už během přípravného utkání. „Mám radost, že jsem se uvedl takhle. Doufám, že mi to vydrží. Střílí mě to vždy jen v přípravě a lize ne... Zažil jsem jeden zápas v Liberci, kdy bylo až -10 stupňů, což už se nedá. Snad to v sobotu bude jiné, hlavně zvládnout zápas za tři body a bude to fajn."




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Pepsi
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl