FC Slovan Liberec | Kozák: Takový zápas jsem nezažil, nikdy jsem nekopal víc než jednu penaltu
Menu Další Zavřít Zavřít
21.04.2019

Kozák: Takový zápas jsem nezažil, nikdy jsem nekopal víc než jednu penaltu

Redakce
Liberec - Penaltový král. Útočník Libor Kozák nekompromisně zužitkoval všechny tři nařízené pokutové kopy v utkání se Slováckem a výrazně pomohl našemu celku ke třem bodům. „Takový zápas jsem určitě ještě nezažil. Jde o zajímavý hattrick, beru ho jako odčinění zápasu se Spartou," přiznal kanonýr Slovanu.

Co říct k zápasu? Tvoje penaltová show.
Je to tak, nikdy se mi nestalo, že bych kopal víc jak jednu penaltu. Byla to premiéra. Jsem rád, že jsem se trefil a góly vedly ke třem bodům. Utkání bylo ubojované, Slovácko se dvakrát dotáhlo. Nakonec máme výhru a můžeme koukat dopředu, na Karvinou pojedeme s tím, že jsme v nejlepší šestce.

Ve všech případech jsi poslal gólmana na druhou stranu brány.
Snažil jsem se dát první penaltu doleva, druhou doprava a třetí doprostřed, abych to nějak rozvrstvil (směje se). Nakonec mi to vyšlo přesně tak, jak jsem původně zamýšlel. Beru to jako odčinění zápasu se Spartou, tři body jsou pro nás nesmírně důležité.

Pamatuješ, že bys někdy viděl podobný průběh zápasu?
Ne, vážně si žádné takové utkání nevybavuji. Jde o zajímavý hattrick. Byl bych radši, kdybych měl alespoň jeden gól ze hry... Ale nemůžu si vůbec stěžovat. Góly přinesly body, takže jsem šťastný.

Dva inkasované góly po standardních situacích jsou ale vykřičníkem, že?
Určitě. Obě branky byly hrozně laciné. Týmově jsme špatně bránili a je to velké mínus. Tentokrát jsme měli štěstí, ale příště nás mohou tyto chyby stát body. Musíme se ně možná klidně celý týden soustředit, aby se již neopakovaly.

Po tvém příchodu jsme se bavili o individuální gólové metě. Hattrick ze zápasu se Slováckem určitě pomůže, ne?
Pomůže, pomůže (směje se). Říkal jsem si, že góly z penalt nebudu počítat, ale tentokrát budu. Pro útočníka je důležitý každý gól a nesmírně cenné jsou hlavně proto, že pomohly týmu. Šlo o remizový zápas, který jsme silou vůle dokopali ke třem bodům.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Aura Medical
Mediální partneři
Hattrick Rádio Impuls