FC Slovan Liberec | Kristian Michal: Bylo to pro mě těžké. Alespoň vidím, kde mám nedostatky
Menu Další Zavřít Zavřít
11.06.2020

Kristian Michal: Bylo to pro mě těžké. Alespoň vidím, kde mám nedostatky

Tomáš Honzejk
Příbram - Nahuštěný program, karetní tresty a některá zranění dohromady zapříčinily, že se do sestavy Slovanu dostali hráči širšího kádru. Vůbec první ligový start, a hned v základní sestavě, si připsal defenzivní záložník Kristian Michal. Jaké z něho má pocity se dozvíte v následujícím článku.

Neměl to vůbec jednoduché. Naskočit do rozjetého vlaku v předposledním kole základní části. Ještě k tomu na hřišti soupeře, který hraje o záchranu. "Bylo to pro mě těžké utkání, alespoň vidím, v čem mám ještě nedostatky. Například bych měl více presovat a udržet větší klid při rozehrávce," je si vědom mladý záložník, na čem je potřeba zapracovat. Terén navíc také nenahrával naší hře založené na protiútoky. "Na mokrém terénu to bylo těžké. Stačilo hrát jednoduše. Navíc jsme většinou ani neměli druhé míče, což je pak hodně znát," vyjmenovával po utkání chyby našeho mužstva.

Před utkáním jsem byl nervózní. Kabina mi pomohla.

Kdy se vlastně hráč přezdívaný ´Krikri´ dozvěděl, že si připíše první ligový start? "Že bych mohl v Příbrami nastoupit, jsem se dozvěděl už po zápase s Boleslaví, pak jsem se tedy podle toho chystal. Před utkáním jsem byl ale stejně trochu nervózní. Kabina mi pomohla a bylo to lepší," prozradil, že ho v tom spoluhráči nenechali.

Co dalšího zapříčinilo podle něj porážku na půdě poslední Příbrami? "Chyběla nám koncovka. Nějaké šance jsme měli, ale nedokázali jsme je proměnit," připomněl například šanci Hromady či Rondiće. Ze standardní obranné čtveřice pak nastoupil pouze Jan Mikula. "Obvykle máme stabilní stoperskou dvojici, která hraje výborně. V utkání s Příbramí to bylo těžší a mohlo se to podepsat na výkonu," myslí si mladý hráč s číslem 28 na zádech. Kdy dostane další šanci pak nechává na trenérech a jejich rozhodnutí. "Ještě nevím, kdy opět nastoupím. Doufám, že brzy dostanu další šanci," uzavřel.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB Hennlich
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls