FC Slovan Liberec | Lepší souhra přijde spolu s tréninky a zápasy, věří nová posila Faško
Menu Další Zavřít Zavřít
11.02.2021

Lepší souhra přijde spolu s tréninky a zápasy, věří nová posila Faško

Tomáš Honzejk
Liberec - Poprvé nastoupil v základní sestavě a hned se trenérovi odvděčil premiérovým gólem. Ve 44. minutě se dostal s dlouhému míči za obranu, využil podklouznutí brankáře a pohodlně otevřel skóre utkání. Nakonec se ale muselo prodlužovat. "Byly to nervy hlavně po celý druhý poločas. Naštěstí jsem v prodloužení vstřelili gól poměrně brzy, následně ještě jeden a zápas v klidu dohráli," podělil se o své poznatky slovenský záložník.

Nastoupil jsi poprvé v základní sestavě Slovanu. Jaký to byl pocit a jak bys ohodnotil utkání?

Nebylo to jednoduché. Hlavně z důvodu terénu a počasí, které se měnilo před zápasem i v jeho průběhu. Stál proti nám celkem kvalitní soupeř, se kterým jsme měli problémy. Byla škoda, že se nám nepovedlo vstřelit v základní hrací době druhý gól, který by nás trochu uklidnil. Takhle šel zápas do prodloužení a museli jsme se strachovat o vítězství až do konce. Úkol jsme ale splnili a můžeme jít dále.

Jaké byly podmínky? Klouzalo to hodně?

Jak už jsem říkal, nebylo to vůbec lehké. Občas byl problém i zpracovat míč. Podmínky ale byly pro oba týmy stejné. Nakonec jsme se s nimi vypořádali lépe my.

Zažil jsi ve své kariéře soutěžní zápas za podobných podmínek?

Ať vzpomínám, jak vzpomínám, tak asi ne. Museli jsme se s tím vypořádat. Byl sice těžký terén a sněžilo, ale nakonec jsme to zvládli celkem v pohodě.

Trávník U Nisy dostává pořádně zabrat. Bylo dobře, že se zápas odehrál na umělé trávě?

Těžko říct. Ani na umělce to nebylo příjemné. Počasí ale neovlivníme a teploty jsou takové, jaké jsou. Rozhodnutí padlo a zápas se tak mohl uskutečnit alespoň takto.

Svůj výkon jsi ozdobil premiérovým gólem. Jak bys popsal tu situaci?

První poločas jsem se spíše oťukával. Pomohl mi gól na jeho konci. Druhý poločas už byl z mé strany lepší. Dostal jsem se do dvou dalších zajímavých šancí. Škoda, že jsem ještě alespoň jednu neproměnil, když šel míč těsně vedle brány. Jsem rád za první start a doufám, že to bude takto pokračovat.

Zápas dospěl až do prodloužení, které bývá ošemetné. Nakonec panuje s výsledkem spokojenost?

Jak jsem už říkal, byly to nervy hlavně po celý druhý poločas. Naštěstí v prodloužení jsme vstřelili gól poměrně brzy, následně ještě jeden a zápas v klidu dohráli. Výsledek je super, postoupilo se, za což jsme všichni rádi.

Už jsi stihl adaptaci se spoluhráči a zlepšuje se souhra s nimi?

Pomalu naskakuji do každého utkání. V Plzni jsem byl třikrát také připravený, ale nakonec jsem se na hřiště nedostal. Kluci to zvládli skvěle. Daří se, a tak není potřeba sestavu příliš měnit. Já čekám na svou šanci, která věřím, že přijde. V utkání proti Žižkovu jsme hráli v pozměněné sestavě oproti lize. Naskočili jsme s vícero novými hráči. Určitě to ještě bude chtít nějaký čas, ale souhra přijde spolu s tréninky a zápasy.

Jaké máš zatím poznatky o Slovanu? Je něco vyložené odlišného oproti bývalým působištím?

Všechno je tu super. Kluci z kabiny mi pomáhají. Stejně tak lidé z vedení s administrativními věcmi. Máme také zařízený domov společně s přítelkyní, za což jsem šťastný. Ostatní fotbalové věci jsou na podobné úrovni jako v předešlých působištích. Na klub nemůžu nic zlého říct. Mohu jen chválit.

S kým zatím trávíš v šatně a ve volných chvílích nejvíce času?

Souseda mám Mariose Pourzitidise. Je to můj spolujezdec, všude ho vozím. (úsměv) I s ostatními hráči si ale k sobě pomalu hledáme cestu. Já jsem možná trochu uzavřenější typ, který méně mluví a trvá mu to. Gól proti Žižkovu mi může určitě pomoct v tomto ohledu. Jdu postupnými kroky a vše si sedá.

Jak se ti líbí Liberec jako město? Stihl jsi už jinou cestu než na stadion?

Byli jsme se projít na Ještědě s přítelkyní. Šli jsme ale těžší cestou přes sjezdovku, takže to byl nakonec spíše trénink než procházka. (smích) Více jsme toho zatím nestihli. Jednak nepřeje příliš počasí a za druhé je skoro vše bohužel stále zavřené. Hned jak bude ale více možností, chceme začít město poznávat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN Databox
Mediální partneři
Rengl Rádio Impuls