FC Slovan Liberec | Liberec? Nikam jinam jsem nechtěl, pro mě nejlepší volba, ví Chaluš
Menu Další Zavřít Zavřít
09.07.2019

Liberec? Nikam jinam jsem nechtěl, pro mě nejlepší volba, ví Chaluš

Redakce
Dlouho se mluvilo o odchodu brankáře Filipa Nguyena do pražské Slavie, šestadvacetiletý gólman ale nakonec zůstal a naplno se soustředí na přípravu s naším týmem. Slovan navíc vyztužil defenzivní řady příchodem obránce Matěje Chaluše, který by měl naopak přestoupit ze Slavie pod Ještěd. „Chtěl jsem do Liberce, neuvažoval jsem o ničem jiném. Město se mi líbí a jsem rád, že znám i trenéra Pavla Hoftycha,“ poznamenala nová akvizice při setkání s novináři.

Kolem gólmana Filipa Nguyena bylo o letní pauze rušno. Mluvilo se hlavně o možném odchodu do Slavie, nakonec se ale oba kluby nedohodly. „Dopadlo to tak, že jsem zůstal v Liberci. Jednání proběhla, ale ani nevím, kde se zadrhla. Z vedení se mnou o ničem nikdo nemluvil, bližší informace tedy nemám. Zajímalo mě v podstatě jen to, jestli přestup dopadne, nebo ne. Nedopadl a tak se dál soustředím na Slovan,“ přiznal šestadvacetiletý gólman.

Jednička našeho celku si zároveň pochvalovala, že kádr neoslabil.„Prakticky jediný, kdo odešel, byl Libor Kozák. Jeho góly nám budou chybět, ale na druhou stranu přišli další hráči, kteří budou mít šanci, aby se ukázali. Tým zůstal pospolu, což by mohla být naše výhoda. Uvidíme, co to s námi tentokrát udělá.“

Poslechněte si na naší IGTV, na co se dnes ptali novináři a co jim hráči odpovídali: 📲 1️⃣ Filip Nguyen: ⤵️...

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Úterý 9. července 2019

Novináři dnes zpovídali i Matěje Chaluše. Až se jeho přestup dotáhne, doplní tato stoperská akvizice Tarase Kačarabu, Ondřeje Karafiáta, o nějž měl zájem Jablonec, a Ondřeje Lehoczkiho. V minulém ročníku se na pozici středního obránce mihli také zaskakující Jan Mikula s Kamso Marou, přičemž rozhodně nezklamali.

„Chtěl jsem se někde stát kmenovým hráčem. Po zkušenostech vím, jak to v Čechách je, pendlovat po hostováních je horší. Každopádně v Mladé Boleslavi se mi hrozně líbilo, v Příbrami se to pak úplně nepovedlo, ale jsem připravený se porvat o místo v Liberci a začít úplně od začátku,“ komentoval Chaluš.

„Přesvědčování trenérem ani nebylo potřeba. Vím, jaký je Pavel Hoftych kouč. Jsem moc rád, že budu moct být v Liberci. Chtěl jsem do Slovanu, po ničem jiném jsem se vlastně ani nekoukal,“ usmíval se jednadvacetiletý talent. „Bude to ale těžké, stopeři jsou tu velmi kvalitní. Bude to boj,“ doplnil.

Jak hráči viděli zkrácenou letní přípravu? „Letní přípravy jsou vesměs pořád stejné. Tentokrát byla sice trochu kratší, ale zvládli jsme se připravit dobře. Člověk nepotřebuje na odpočinek mraky času, stačí, když zregeneruje na pár dní. Krátká pauza tedy nebyla problém," věděl Radim Breite.

„Každý chce hrát nahoře, o tom se nemusíme bavit. Rádi bychom se dostali do nejvyšší nadstavbové skupiny, musíme hlavně dobře odstartovat," uzavřel kapitán našeho celku. Slovan začne novou sezonu na půdě ostravského Baníku v sobotu od 17 hodin.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Centrum Babylon
Mediální partneři
Beat radio eFotbal