FC Slovan Liberec | Liga je zpátky! Ostrý test v úvodu, Slovan vyráží na Letnou
Menu Další Zavřít Zavřít
13.02.2020

Liga je zpátky! Ostrý test v úvodu, Slovan vyráží na Letnou

Redakce
Liberec – Je to tady. Zimní pauza je u konce. Slovan načne jarní část FORTUNA:LIGY zhurta, míří na pražskou Letnou, kde se mu dlouhodobě příliš nedaří. Duel se Spartou začne v sobotu od 17 hodin.

AC Sparta Praha – Bez divokých změn, první zápas pro Slovan

Pražané během zimní přestávky zachovali prakticky totožnou skladbu kádru jako na podzim. Kromě několika hráčů poslaných na hostování v rámci české soutěže se mluvilo o přestupu záložníka Martina Haška do izraelského Maccabi Haifa. Přestup ale na poslední chvíli padl. Přípravu si celek z hlavního města zpestřil několika zápasy se zahraničními soupeři.

Nejprve v českém prostředí porazil České Budějovice (1:0), Jihlavu (5:0) a Ústí nad Labem (1:0). Pak prohrál se španělskou Marbellou 1:2, norským FK Bodo/Glimt 1:2 a nakonec švédským Malmö 0:2.

Sparta přezimovala na čtvrté příčce tabulky s dvoubodovou ztrátou na třetí Jablonec a bodovým náskokem před dotírající dvojicí Mladá Boleslav – Slovácko. Slovan je v tabulce s 27 body devátý, na titulovou nadstavbovou skupinu ztrácí před jarní fází sezony pět bodů. Během tří posledních kol Pražané porazili Příbram (1:0), Mladou Boleslav (5:2) a remizovali s Baníkem bez branek.

Nejzajímavější změny v kádru Sparty

Matěj Pulkrab (hostování), Sparta -> Bohemians 1905
Lukáš Juliš (hostování), Sparta -> Olomouc
Ondřej Zahustel (hostování), Sparta -> Slovácko
Zinedin Mustedanagič (hostování), Sparta -> Sarajevo

FC Slovan Liberec – Tři generálky i boj s historií

Slovanu se na Letné nedaří. Ve 27 ligových zápasech odehraných na domácím stadionu Sparty Slovan bodoval dohromady šestkrát. Třikrát svého soupeře porazil a třikrát remizoval. Zajímavostí je, že v Praze naše mužstvo uspělo v každé mistrovské sezoně, naposledy zvítězilo (i bodovalo) v sezoně 2011/12, kdy vyhrálo jednoznačně 3:0. Celková bilance již tak jednoznačná není. Sparťané zvítězili ve 29 duelech, naše mužstvo opanovalo 15. Remíza nastala desetkrát.

První jarní kola však bývají ošidná. Všechny týmy se snažily vyladit formu během přípravy na první ligový víkend, všichni budou usilovat o co nejlepší start. Modrobílí se rozloučili s rokem 2019 výhrou nad Karvinou 3:0, góly dali Roman Potočný, Radim Breite a Kamso Mara.

Během přípravy sehrálo naše mužstvo dohromady šest zápasů. Táborsko s Chrudimí rozstřílelo (7:2 a 5:2), s lídrem druhé ligy z Pardubic remizovalo 1:1. Na soustředění v Turecku zapsal Slovan bilanci jedné výhry (nad ukrajinskou Desnou 2:1), a dvou porážek s Dynamem Moskva (0:2) a severomakedonskou Škendijí Tetovo (0:1). "Všechny tři duely v Turecku byly generálkou," řekl v rozhovoru pro náš web trenér Hoftych.

Nejzajímavější změny v kádru Slovanu

Imad Rondić (přestup), Slavia -> Liberec
Jakub Hromada (hostování), Slavia -> Liberec
Oscar Dorley (konec hostování), Liberec -> Slavia
Roman Potočný (přestup), Liberec -> Baník Ostrava
Petar Musa (konec hostování), Slavia -> Liberec

Přijeďte Slovan do Prahy podpořit! Duel se Spartou začne v Generali Česká pojišťovna Areně v sobotu od 17 hodin.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg Centrum Babylon
Mediální partneři
Rengl Beat radio