FC Slovan Liberec | Liga začíná! Slovan vyzve v úvodním kole nového ročníku Karvinou
Menu Další Zavřít Zavřít
20.07.2018

Liga začíná! Slovan vyzve v úvodním kole nového ročníku Karvinou

Tomáš Honzejk
LIBEREC - A je to tu! Startuje nový ročník nejvyšší fotbalové soutěže. A nejedná se o ledajaký ročník. Letos poprvé se bude hrát liga novým formátem, ve kterém nejen o mistrovi rozhodnou nadstavbová kola. V 1. kole Fortuna ligy, jak se nově soutěž jmenuje, přivítá Slovan na svém stadionu Karvinou. Připíšeme si výhru hned na úvod? Zápas začíná v sobotu 21. 7. v 17:00.

MFK Karviná

MFK Karviná, stejně jako náš klub, měnila po minulé sezóně trenéra. Novým lodivodem se stal Roman Nádvorník přicházející z Táborska. Bude to tedy ostrá premiéra v novém klubu pro oba kouče. Pikantní utkání to bude také pro útočníka Slovanu Radka Voltra, který se po uplynulém ročníku vrátil z hostování právě z Karviné. Slezský tým opustil také kapitán Pavel Eismann nebo Peter Štěpanovský. Naopak do klubu přišli na hostování plzeňští Piroch se Suchanem. Náš soupeř absolvoval 7 přípravných zápasů s bilancí 4 výher, 1 remízy a 2 proher při skóre 15:14. Poslední utkání proti týmu z druhé polské ligy Odra Opole vyhrála Karviná 1:0.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC Slovan Liberec MFK Karviná
4 ZÁPASY 4
2 VÝHRY 0
2 REMÍZY 2
0 PROHRY 2
5 VSTŘELENÉ GÓLY 2
2 INKASOVANÉ GÓLY 5
7 ŽLUTÉ KARTY 10
0 ČERVENÉ KARTY 0
0 PROMĚNĚNÉ PENALTY0

FC Slovan Liberec

Slovan měl v letní přestávce napilno. Klub se rozloučil s trenérem Davidem Holoubkem a angažoval slovenské kouče Zsolta Hornyáka s Branislavem Sokolim. Volné místo sportovního ředitele zaujal Zdeněk Koukal. Trenéři se sportovním ředitelem neměli mnoho času, ale pracovali velmi efektivně. Po vlně odchodů, mezi kterými byli například kapitán Coufal či Bosančić, bylo potřeba získat posily. Novými hráči Slovanu se tak postupně stali Koscelník ze slovenských Michalovec, Elvis Mashike Sukisa a Jakub Pešek z Českých Budějovic, nejlepší střelec druhé ligy Jan Pázler, posila do budoucna Fukala a záložník Nešický. Na poslední chvíli k nim ještě přibyl francouzsko-guinejský středopolař Kamso Mara. Náš tým odehrál šest přípravných utkání. V jeden den nejprve podlehl Varnsdorfu 2:4, aby večer druhá půlka týmu zvítězila na půdě Neugersdorfu ze čtvrté německé ligy 1:0. Poté čekalo Slovan soustředění v Rakousku, které dopadlo velmi dobře. Modrobílí si postupně poradili s Apollonem Limassol 4:0, rakouským SV Ried 2:0 a rumunským ACS Sepsi 1:0. Mezinárodní ligová generálka s polským Slaskem Wroclaw skončila smírně 1:1. Náš tým má tak bilanci z přípravy 4-1-1 při skóre 11:5.

Poslední vzájemné ligové utkání

HET liga, 19. kolo, sobota 3. 3. 2018 FC Slovan Liberec - MFK Karviná 2:2 (0:1)

Rozhodčí: Hrubeš - Boček, Flimmel

Góly: 54´ a 83´ Pulkrab - 31´ Coufal (vlastní), 56´ Weber

ŽK: 22´ Oscar, 50´ Potočný, 61´ Breite - 20´ Štěpanovský, 47´ Hošek, 85´ Čolič

Diváci: 2 446

FC Slovan Liberec: Hladký - Coufal, Köstl, Kačaraba, Kerbr - Breite (67. Da Silva), Folprecht - Oscar (60. Bartl), Bosančič, Potočný (60. Wiesner) - Pulkrab. Trenér: Holoubek.

MFK Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Weber (71. Lingr), Panák - Štepanovský (78. Letič), Budínský (90. Šulek), Kalabiška - Wágner. Trenér: Mucha


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Crytur
Mediální partneři
eFotbal Hattrick