FC Slovan Liberec | Los osmifinále MOL Cupu: doma proti Slovácku
Menu Další Zavřít Zavřít
19.10.2018

Los osmifinále MOL Cupu: doma proti Slovácku

Tomáš Honzejk
Páteční los osmifinále MOL Cupu rozhodl o tom, že se v dalším kole této soutěže představíme před domácími fanoušky. Hostit budeme 1. FC Slovácko.

1. FC Slovácko

Moravskému týmu se zatím ve FORTUNA:LIZE nevede tak, jak si před sezónou naplánovali. Se ziskem pouhých devíti bodů z jedenácti utkání se nacházejí na předposlední příčce ligové tabulky. Špatné výsledky zapříčinily odvolání trenéra Michala Korduly a sportovního ředitele Stanislava Levého. Mužstvo přebral v úterý dosavadní asistent Petr Vlachovský.

Naopak v domácím poháru se moravanům daří. Slovácko vstoupilo do poháru ve druhém kole, když zvítězilo 5:2 na půdě divizních Tasovic po brankách Kalabišky (2x), Navrátila, Kubaly a Hellebranda. Ve 3. kole MOL Cupu pak porazilo třetiligový Radotín 5:0 po gólech Krejčího, Kalabišky, Kuchty, Kohúta a Zajíce. Svěřenci nového trenéra se určitě budou chtít ukázat a naše mužstvo tak rozhodně nečeká jednoduchý zápas.

Dle rozpisu soutěže by se mělo hrát už ve středu 31. října. O tom, zda se utkání opravdu uskuteční už v tomto termínu, vás ještě budeme informovat.



Historie

V loňské pohárové sezóně skončila obě mužstva ve čtvrtfinále. Slovan podlehl v Edenu pozdějšímu vítězi Slavii Praha. Slovácko nestačilo na našeho rivala z Jablonce. Poslední měření sil těchto týmů v rámci domácího poháru se datuje až do sezóny 2004/2005. V tehdejším Poháru ČMFS nás Slovácko v semifinále porazilo na penalty. Ve finále pak podlehlo Baníku Ostrava, což je zároveň jejich nejlepší výsledek v této soutěži, stejně jako finálová prohra s Teplicemi z roku 2009.

Trenér Hornyák o losu

"S losem jsme spokojení. Hlavní je, že budeme hrát doma a nebudeme muset absolvovat dalekou cestu. Respektujeme sílu soupeře, ale věřím, že utkání v domácím prostředí i za podpory našich fanoušků zvládneme a postoupíme do jarního čtvrtfinále."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg Hennlich
Mediální partneři
Liberecká drbna Hitrádio Contact