FC Slovan Liberec | Matěj Chaluš: Po nemoci se cítím strašně unavený, ale šťastný
Menu Další Zavřít Zavřít
16.02.2020

Matěj Chaluš: Po nemoci se cítím strašně unavený, ale šťastný

Tomáš Honzejk
PRAHA - Přišel, viděl, zvítězil. I tak by se dal popsat nástup Matěje Chaluše do základní sestavy, ve které nastoupil za zraněného Tarase Kačarabu. Ve stoperské dvojici s Ondřejem Karafiátem si počínal zkušeně a společně se spoluhráči nedovolili nebezpečné Spartě jediný gól. "Dozadu jsme fungovali výborně," pochvaloval si po utkání Chaluš.

Nebylo to pro něj vůbec jednoduché. Musel zastoupit pilíř obrany, který když je fit, nechybí v základu - Tarase Kačarabu. Svým výkonem ale dost možná dal brouka do hlavy trenéru Hoftychovi. I jeho přitom sužovaly problémy. "Bylo to pro mě těžké hlavně z důvodu, že jsem byl po soustředění týden nemocný. Necítil jsem se úplně optimálně, ale kluci mi pomohli a zvládli jsme to," neopomněl ani na své spoluhráče. Nebylo tedy divu, že mezi novináře přišel značně vyčerpaný. "Cítím se strašně unavený. Jsem rád, že jsme to zvládli. Týmově odbojovali a odehráli dobré utkání. Myslím si, že jsme nebyli horším týmem. Hlavně máme tři body na začátek jara, což je super," je rád za dobrý začátek kapitán lvíčat.

"Jako odchovanec Sparty jsem speciální motivaci necítil."

Čekalo se, že Sparta bude lepším týmem v utkání. To se ale nepotvrdilo. "Sparta má velkou kvalitu. Každý její hráč je nebezpečný. Dozadu jsme ale fungovali výborně. Ke konci měla sice nějaké závary, ale jinak bych řekl, že vyloženější šance jsme měli my," objektivně zhodnotil průběh utkání. Jako odchovanec Sparty se nabízí speciální vnitřní motivace. U Matěje Chaluše to tak ale nebylo. "Speciální motivaci jsem necítil. Chodil jsem na Letnou jako malý. Je to jeden z největších zápasů v lize, takže jsem se samozřejmě těšil. Jsem rád, že mi Sparta dala možnost, ale vlastně kdybych zůstal ve Spartě, tak už fotbal nejspíš ani nehraju," poodkryl karty liberecký stoper.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
eFotbal rtm plus